Nova vest
Košarka

Utorak, 09.03.2010.

19:29

FMP ubedljiv za prolaz u Top 8

Košarkaši FMP Železnika pobedili su Belgakom Lijež sa 81:55 u poslednjem kolu grupe J Evročelendža i tako su obezbedili prolaz među osam najboljih.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji u timu iz predgrađa bili su Miroslav Raduljica i Nemanja Protić sa po 17 poena, a Mladen Jeremić ubacio je 15. U četvrtfinalu rival ’Panterima’ biće nemački Getingen, prvoplasirani tim iz grupe I. Na ’fajnal-for’ plasiraće se tim koji prvi ostvari dve pobede, a eventualna majstorica igraće se u Nemačkoj. Prvi meč na programu je 23. marta.

MVP meča bio je centar FMP-a Miroslav Raduljica koji je, osim 17 poena (7-11 iz igre), zabeležio 9 skokova i 4 asistencije. Osim njega, Protića i Jeremića, dobar je bio Filip Čović sa 8 poena i 5 asistencija, a priliku je iskoristio i mladi Dejan Musli – 8 poena i 5 skokova za 18 minuta na parketu.

Kod gostiju iz Belgije niko nije ubacio dvocifren broj poena, a Kolet, Benks, Grin i Stipanović dali su po 8.

Lijež se dobro držao do poluvremena, kada je ekipa Vlade Đurovića imala samo tri poena viška (36:33).

Početkom treće deonice ’Panteri’ su serijom 16-4 prelomili meč – u tom intervalu Čovuić je ubacio pet poena, a Saša Stefanović ubacio je trojku za velikih +15 (52:37). Ubrzo je, posle bacanja Protića, bilo i 20 razlike za domaći tim, a Belgijanci do kraja nisu uspeli da smanje zaostatak ispod toga.

U drugom meču grupe Zagreb je savladao Artland sa 69:67 i tako obezbedio prvo mesto u grupi, dok je nemački tim eliminisan iz daljeg tamičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve