Nova vest
Košarka

Utorak, 15.12.2009.

14:37

Tepić za B92: "Start jako važan"

Košarkaš Panatinikosa Milenko Tepić izjavio je za B92 da je žreb za našu reprezentaciju bio nepovoljan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Međutim, reprezentativac Srbije kaže da uz dobre pripreme i nesporan kvalitet koji reprezentacija poseduje, može u drugi krug.

Upravo sam pročitao izjavu selektora Dušana Ivkovića na vašem sajtu, i u potpunosti bih se složio sa njegovom ocenom. Činjenica je da na ovakvim takmičenjima nema lakih protivnika, ima jako dobrih i onih malo manje dobrih, ali svi imaju kvalitet. Australija i Angola su verovatno najteže ekipe iz tih šešira. Ti poslednji šeširi vrlo često određuju raspored u jednoj grupi na velikom takmičenju i njenu težinu.Naša grupa je za nijansu teža od ostalih. Ima još dosta do prvenstva, ali nadam se da će sve igrače zaobići povrede, spremićemo se dobro i to je važnije od toga u kojoj smo grupi. Mislim da imamo svoje šanse da izborimo plasman u naredni krug, onda ćemo videti...

Nepovoljna okolnost uz kvalitet grupe je taj prvi meč sa Angolom, i činjenica da igramo u Kajzeriju:

Ako sa te strane gledamo žreb, ni tu nismo bili srećni. Ponovo ću se složiti sa selektorom, da bi nas veći broj navijača čekao u nekom drugom gradu u Turskoj.Šta je tu je, treba da se adaptiramo na tu situaciju, takođe i start sa ekipom iz petog šešira, koja je uzgred i prilično jaka. Taj start je mnogo važan, neki kiks na početku, doveo bi nas u neugodnu situaciju. Ukupno gledano nismo imali sreće, ali imamo kvalitet, tu smo da se prilagodimo situaciji i to ćemo uraditi na najbolji mogući način” rekao je Milenko Tepić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu