Nova vest
Košarka

Utorak, 01.12.2009.

12:17

Aito: "Poštujemo Partizan"

Trener košarkaše Unikahe Aito Garsija Reneses izjavio da izuzetno poštuje Partizan, koji napreduje iz godine u godinu iako ima veoma mlade igrače.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener španskog tima koji je i dalje bez poraza u takmičenju u Evroligi, ima dosta kadrovskih problema, a u ekipu se najverovatnije vraća Grk Printezis koji je prilikom teškog pada na utakmici ACB lige povredio rame. Međutim, njegovo oporavak ide brže nego što je planirano:

"Ove sezone Partizan ima dosta novih igrača. Nivo koji dostižu ove sezone je mnogo viši nego prethodne. Igra im se bazira na centru, a kada on nije na parketu, ostali igrači nadoknadjuju to šutevima sa distance, asistencijama i prodorima", rekao je Aito za sajt Evrolige.

Unikaha će u sredu ugostiti Partizan u šestom kolu Grupe B Evrolige, a španska ekipa do sada je zabeležila svih pet pobeda.

"Mi ove sezone imamo dosta kadrovskih problema. Čim rešimo jedan,pojavi se drugi. Karlos Himenez i Robert Arčibald sada imaju grip, ali se nadam da to neće dugo trajati", zaključio je Aito.

Bek španske ekipe Berni Rodrigez ocenio je da Unikaha, uprkos stopostotnom učinku do sada, ne sme da se opusti i potceni Partizan.

"Igramo kod kuće i bilo bi dobro da nastavimo sa pobedama, kao i do sada. Partizan mora da pobedi ako želi dalje. Ipak, prošle nedelje su savladali Olimpijakos i ovde dolaze puni samopouzdanja. Ne smemo da se opuštamo, jer svaka ekipa koja igra u Evroligi je kvalitetna", zaključio je Rodrigez.

Utakmica između Unikahe i Partizana igra se u sredu u Malagi od 20.45, a "crno-beli" su do sada zabeležili dve pobede i tri poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu