Nova vest
Košarka

Subota, 12.09.2009.

17:29

Turci savladali Španiju

Košarkaška reprezentacija Turske pobedila je Španiju rezultatom 63:60, na startu druge faze Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Turci su u Lođu ostvarili ključnu pobedu, posle koje imaju skor 3-0, i već sada su se plasirali u četvrtfinale, gde se već nalaze Grci i Francuzi. U preostalim subotnjim mečevima Srbija od 18.15 igra sa Poljskom, a Litvanija i Slovenija sastaju se od 20.30. Osim Litvanaca, sve ostale ekipe prenele su iz prve faze po jednu pobedu.

Turci su meč dobili u dramatičnoj završnici, kada su na +1 uspeli da odbrane napad, u kontri je namerno fauliran Semih Erden, koji je sa dva ubačena bacanja obezbedio veliki trijumf.

Španci su u većini statističkih parametara dominirali, ali u odlučujućim trenucima nisu uspeli da zadrže nerve i sada su u teškoj poziciji.

Ersan Iljasova bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, Erden je postigao 11 poena, baš kao i Kerim Tunčeri, a 13 poena dao je Omer Ašik.

Pau Gasol i Rudi Fernandes ubacili su po 16 poena za Španiju (Gasol imao i 9 skokova).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve