Nova vest
Košarka

Subota, 06.06.2009.

19:10

Peković najbolji centar lige Grčke

Centar Panatinaikosa Nikola Peković proglašen je za najboljeg centra Grčke lige, a izabran je i u idealnu petorku šampionata.

Izvor: B92, EuroBasket

Autor:B92, EuroBasket

Default images

Bivši centar Partizana prosečno je beležio 11,4 poena (72% šut iz igre) i 3,4 skoka za prosečno 15,5 minuta na terenu. Za najboljeg košarkaša godine proglašen je Pekovićev saigrač Vasilis Spanulis, koji je istovremeno i najbolji bek. Osim njih, u najboljoj petorci je tandem Olimpijakosa Lin Grir-Joanis Burusis i Džerod Stivenson iz Marusija.

Spanulis je beležio 10,1 poen, uz dva skoka i tri asistencije za prosečno 23 minuta na parketu. Burusis je imao 12,3 poena i 7 skokova po meču, Grir 12,2 poena, a Stivenson 10,9 poena po utakmici.

U drugu najbolju petorku šampionata izabrani su Šarunas Jasikevičijus (PAO), Dru Nikolas (PAO), Prodromos Nikolaidis (Trikala), Lukas Mavrokefalidis (Marusi) i Majk Batist (PAO).

Panatinaikos je sedmi put u nizu osvojio titulu šampiona Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve