Nova vest
Košarka

Petak, 01.05.2009.

22:58

EL: Obradović za sedmu titulu

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Olimpijakos 84:82 (27:21, 16:20, 23:22, 18:19) i plasirali se u finale fajnal-fora Evrolige u Berlinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U fenomenalnom meču dve najbolje grčke ekipe najefikasniji je bio Nikola Peković sa 20 poena, Batist je ubacio 19 (šest skokova), a Spanulis i Jasikevičijus po 18 poena. Kod Olimpijakosa najbolji je bio Grir sa 18 poena, Vujčić je ubacio 14, a Čildres 11. PAO će u finalu igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope, ekipe CSKA koja je u prvom polufinalu savladala Barselonu 82:78.

od izveštača B92 iz Berlina Miloša Radulovića

Solidnu partiju u timu Olimpijakosa pružio je i Zoran Erceg koji je za 11 minuta na terenu ubacio četiri poena, dok je Miloš Teodosić u igri proveo samo tri minute i ubacio tri poena, ali veoma važna. S druge strane, u timu Panatinaikosa Dušan Kecman je proveo svega sedam sekundi na terenu bez učinka.

Pao je bolje otvorio utakmicu sa 6:0 i konstantno održavao prednost sve do poluvremena kada je Olimpijakos uspeo da izjednači na 39:39. Ipak, ekipa Željka Obradovića odlazi na poluvreme sa pradnošću od dva poena, 43:41. Najbolji pojedinci na terenu bili su bivši igrač Partizan Nikola Peković i Lin Grir koji su za svoje ekipe ubacili po 15 poena.

I u drugom delu igre vodila se velika borba gde je Panatinaikos ipak bio za nijansu bolji održavajući minimalnu prednost, ali je tim iz Pireja ipak uspevao da održi korak i u 28. minutu povede 59:56 posle trojke Teodosića.

Ipak, Panatinaikos ponovo preuzima kontrolu nad igrom, a sedam minuta pre kraja bilo je osam poena prednosti za ’zelene’.

Veliku borbu dve ekipe povremeno je pratila atraktivna igra pre svega tamnoputih igrača atinskih ekipa, Majka Batista i Džoša Čildresa koji su svojim zakucavanjima podigli atmosferu do maksimuma.

Olimpijakos ponovo pravi mini seruju i u poslednja dva minuta igre uspeva da uđe u egal, 82:82.

Prednost Panatinaikosu 84:82 donosi najefikasniji igrač utakmice Nikola Peković koji je nakon promašaja Hrvata Nikole Vujčića za tri poena propustio da potvrdi pobedu Panatinaikosa jer je nakon sjajnog rolinga promašio polaganje, ali je u poslednjem napadu za Olimpijakos Joanis Burusis promašio šut za produžetak i poslao PAO u finale.

Finalna utakmica igra se u nedelju od 20h, a pre nje od 17h na programu je meč za treće mesto u kome će Olimpijakos igrati protiv Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve