Nova vest
Košarka

Utorak, 13.01.2009.

12:43

DV: "Sve je moguće u Moskvi"

Košarkaši Partizana otputovali su u utorak u Moskvu na poslednju utakmicu prve faze Evrolige sa CSKA.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener ’crno-belih’ Duško Vujošević rekao je da se protiv evropskog prvaka može očekivati bilo koji rezultat. "Čuda su moguća i dešavaju se, ali ne često, zato i jesu čuda. Mi ćemo odigrati časno i normalno, a moguć je svaki rezultat – od ubedljivog poraza do iznenađenja", rekao je Vujošević. Partizan bi pobedom osigurao plasman u Top 16 fazu, ali bi i uz poraz prošao ako Real Madrid na svom terenu pobedi Efes Pilsen.

"Očekujem da Real pobedi, ipak bi drugačiji ishod bio iznenađenje. Mnogo puta smo gubili sa pola koša razlike i nismo imali sreće, ali ipak mislim da smo zaslužili prolazak u drugu fazu", kazao je trener sedmostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

"Etore (Mesina, trener CSKA) je moj prijatelj i znam da će želeti da se iskupi za način na koji su pobedili u prvom meču. Od igrača uvek traži ne samo pobedu, već najbolju moguću igru. CSKA je mnogo jači od nas, ali nećemo igrati kukavički, već želimo da pokažemo koliko vredimo", rekao je Vujošević.

Javnost u Srbiji skoro uopšte ne pominje mogućnost pobede Partizana u Moskvi, već se očekuje rezultat iz Madrida. Novinari i navijači izrazili su bojazan da će ’crno-beli’ košarkaši biti zaokupljeni mečom u Španiji da će im to smetati u duelu sa CSKA.

"Ma, nema šanse da se to desi. Mislim, ovi momci su sjajna ekipa, njima ne treba nikakva motivacija. Mi mnogo putujemo i tu se trošimo i umor je jedini razlog zašto u pojedinim utakmicama izgleda da igrači ne izgaraju. Znam da će biti potpuno koncentrisani na svoju utakmicu", rekao je Vujošević.

Sve tri utakmice D grupe počinju u 19:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu