Nova vest
Košarka

Petak, 19.12.2008.

23:51

'Beogradska arena' domaćin F4?

"Beogradska arena" mogla bi da bude domaćin finalnog turnira regionalne NLB lige, pišu 'Novosti'.

Izvor: B92, www.novosti.rs

Autor:B92, www.novosti.rs

Default images

Sprema se zajednička kandidatura Partizana i Crvene zvezde za organizaciju fajnal-fora NLB lige, koji će biti odigran od 17. do 19. aprila naredne godine, a učesnicima završnog turnira najbolje četvorke biće ponuđena najveća i najlepša dvorana u ovom delu Evrope.

"Razgovarao sam s trenerom Partizana, Duškom Vujoševićem, i složili smo se da je sasvim normalno da se Beograd kandiduje za domaćina fajnal-fora, s obzirom na to da će srpska košarka verovatno imati tri od četiri učesnika tog turnira", kaže trener crveno-belih Svetislav Pešić.

"Dva od tri naša potencijalna predstavnika su beogradski klubovi, tako da je kandidatura za organizaciju fajnal-fora u "Areni" logičan potez. Kandidatura Beograda izazvaće burnu reakciju Zadra, "već viđenog" domaćina fajnal-fora NLB lige. Ničim ne želimo da osporimo kandidaturu Zadrana, koji su izgradili novu dvoranu sa 9.000 mesta, ali to ne znači da Beograd ne treba da učestvuje na konkursu", smatra Pešić.

Ukoliko Zadar ne izbori učešće na fajnal-foru Jadranske lige, dodeljivanje organizacije dalmatinskom gradu bilo bi sasvim besmisleno. Od formiranja lige Beograd je samo jednom ugostio najbolje regionalne timove, na fajnal-ejtu 2005. u "Pioniru", kada je titulu osvojio vršački Hemofarm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve