Nova vest
Košarka

Utorak, 02.12.2008.

20:16

Ubedljiva pobeda FMP-a

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku nemački Artland 93:65, u drugom kolu G grupe u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemanja Protić bio je najefikasniji u domaćem sastavu sa 20 poena. Predrag Samardžiski ubacio je 16 uz 11 skokova, a Filip Čović stao je na 15. U ekipi Artlanda jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je Čed Previt sa 15 poena.

FMP sada ima učinak od jedne pobede i jednog poraza, isto kao i Artland. Beogradski tim sledeće nedelje dočekuje Fortitudo.

Železnik je bio rešen da prekine lošu seriju poraza i žestoko je počeo današnji meč. Već u šestom minutu vodio je 18:0, a protivnik je prve poene postigao tek u sedmom minutu meča.

Artland je ipak do kraja četvrtine prišao na 21:11, da bi se bolje snašao u brzoj igri početkom druge četvrtine i prišao na 21:13, ali više od toga nije mogao.

Nalet nemačke ekipe prekinut je najviše zahvaljujući poenima Samardžiskog i Protića. FMP je održavao razliku izmedju 12 i 16 poena.

Početkom drugog poluvremena isključen je zbog druge nesportske greške Vil Blalok, što je otvorilo put FMP-u da napravi veću razliku i do kraja četvrtine došao do 75:48.

Tim iz Železnika vodio je u poslednjoj četvrtini i sa 33 poena razlike, od kada je trener Slobodan Klipa uveo u igru mladje igrače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve