Nova vest
Košarka

Utorak, 08.01.2008.

20:01

Zvezda popustila u finišu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od moskovskog Dinama, rezultatom 104:98 (26:26, 37:31, 17:23, 24:18), u meču osmog kola grupe F ULEB kupa. Zvezda je u tri četvrtine bila potpuno ravnopravan protivnik najjačoj ekipi u tom takmičenju, ali je popustila u završnih deset minuta i doživela drugi poraz od Rusa. Beogradski tim sada ima skor 5-3 i sasvim solidne izglede za plasman u šesnaestinu finala, dok su Moskovljani pobedom izborili mesto u drugoj rundi.

Odličnu partiju ponovo je pružio Omar Kuk, sa 22 poena, 8 asistencija, 5 skokova i 5 ukradenih lopti. Uspon forme potvrdio je Mlađan Šljivančanin (23 poena, 5 trojki, 4 ukradene lopte, 3 asistencije).

U ruskoj ekipi odličan je bio Henri Domerkant, reprezentativac BiH, koji je dao 28 poena, a Miloš Vujanić je postigao 22 poena.

U prvom poluvremenu igralo se odlično u napadu, ali odbrana gotovo da nije bilo, o čemu svedoči prednost Moskovljana na odmoru od 63:57.

Obe ekipe gađale su trojke oko pedeset, a dvojke preko 65 posto, u skoku su timovi bili poravnati, pa je jedina razlika bila u slobodnim bacanjima, koja su Rusi izvodili odlično.

U trećoj četvrtini Zvezda je nastavila da pruža odličan otpor rivalima, stegla odbranu i uspela čak i da povede, a na poslednju pauzu timovi su otišli sa 80:80.

Loš početak poslednje četvrtine, posebno u fazi napada, koštao je „crveno-bele“ pobede. U finišu oni nisu imali snage za još jedan povratak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve