Nova vest
Košarka

Sreda, 13.06.2007.

17:22

Vujošević: "Bio sam u svlačionici"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Partizana Duško Vujošević priznao je da je izjava da nije bio u sudijskoj svlačionici posle meča u Vršcu bila laž, naglasivši da je tako postupio samo zato što je hteo da "na laži odgovori lažima".

Trener crno-belih u intervjuu za list "Press" izjavio je da je ceo napad na njega posle utakmice protiv Hemofarma vrlo dobro montiran, jer je novinar TV Banat posle meča postavio pitanje "šta ste vi tražili u svlačionici i zbog čega ste sprečavali obezbedjenje da udje", a da pri tom nije bio tamo i video to svojim očima.

Gospodine Vujoševiću, šta se dešavalo posle meča u Vršcu? Zašto ste rekli da niste bili u sudijskoj svlačionici, kada sigurnosne kamere pokazuju suprotno?

"Jednostavno, na laž sam odgovorio lažju. Novinar me je pitao 'šta ste radili u sudijskoj svlačionici', a znam da nije bio tamo da to vidi. To znači da mu je neko to javio, da se radi o montaži, što govori da je bio u nečijoj funkciji. Razumeo bih da me je pitao 'Da li ste bili tamo?'. Ovako, rekoh, na laž odgovaram lažju."

Da li je tačno da su Vas posle tog incidenta priveli u policijsku stanicu?

"Izvesni inspektor Uzelac, sportskog direktora Todorića i mene uputio je da se javimo u stanicu milicije. Pri tom je hteo da nas policijskim kolima vodi do tamo, kako bi nas neko slikao, pa da to bude deo scenarija. To znači da nismo bili privedeni, sami smo otišli u policiju. U medjuvremenu, pojavljuju se informacije, 'krvi do kolena, pištolji, obezbeđenja...'. Jedna samo takva montaža. Očigledno je bio pokušaj da se ja uvučem i da se opstruira Partizan".

Da li ste zbog svega šta se dešava u našoj košarci razmišljali da trenerski posao nastavite u inostranstvu?

"Svake godine postavljam sebi to pitanje. Do koje mere možete biti mazohista. Imao sam dosta ponuda, sa dobrim budžetom. Ja znam da se na onaj svet ide prazan, a Partizan je jedna idealistička organizacija".

Imate mogućnost da stignete do šeste titule zaredom. Kako uspevate da držite formu sa Partizanom kad je najvažnije?

"Tajna leži u tome što dosta vremena provodimo na terenu, više od ostalih, i to je recept uspeha. Zbog velikog broja utakmica nije moguće zadržati formu tokom čitave sezone. Imali smo razloga da u više navrata držimo visok ritam. Mislim da smo je oborili u pravom momentu, da bismo je vratili kada je najvažnije".

U jednom trenutku ste bili ozbiljan kandidat za selektora Srbije. Šta se posle toga desilo?

"Odredjeni interesni krugovi ne žele mene za selektora. Da se ne bi i ove godine oko toga pravila priča, na vreme, pre izbora selektora Srbije, sklonio sam se u Crnu Goru".

Da li smatrate da bi novi selektor Zoran Slavnić trebalo da podmladi reprezentaciju?

"U svakom slučaju svi zajedno moramo da damo podršku Moki Slavniću. Činjenica je da mi nemamo reprezentaciju i da ona treba da se stvara. Sve osim neuspeha u Španiji bilo bi iznenadjenje. Mislim da selekcija mora biti sastavljena od mladih i perspektivnih igrača, sa nekoliko iskusnih košarkaša, koji bi bili lideri. Treba praviti neuspehe sa onima koji bi jednog dana Srbiju vratili na staze uspeha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve