Nova vest
Košarka

Sreda, 19.10.2011.

20:11

EL: Partizan - Efes (19.00h)

Košarkaši Partizana mt:s počinju u četvrtak takmičenje u Evroligi utakmicom u “Pioniru” protiv Anadolu Efesa iz Istanbula.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan i Efes odigrali su do sada 14 utakmica, skor je 7-7. Na sedam beogradskih utakmica 'crno-beli' imaju pet pobeda, a zanimljivo je da su prošle sezone, kada su se sastali u Top 16 fazi Evrolige i jedini i drugi slavili kao gosti.

Trener Partizana Vlade Jovanović i kapiten Petar Božić obećali su samo da će njihov tim igrati najbolje što može. "Crno-beli" u ovaj duel ulaze jači za Milana Mačvana koji je u sredu stigao u Beograd.

Efes Pilsen nije bio prvak Turske od 2009. godine, 2010. je poražen u finalu, a prošle godine nije stigao do završnice.

Upravo zbog toga ovog leta tim je obnovljen, a dolasci Duška Savanovića, Vlade Ilijevskog, Saše Vujačića, Stanka Baraća, Estebana Batiste i Terensa Kinsija značili su novi početak.

Ersan Iljasova vratio se zbog "lokauta", a ekipu čine i dosadašnji članovi Efesa, Tundžeri, Gonlum i Guler. Od marta na klupi je Ufuk Šarica, nekadašnji pomoćni trener, a ranije i reprezentativac Turske.

Od 1996. do 2005. godine Partizan i Efes igrali su ukupno šest puta ali su u poslednje četiri sezone svaki put bili rivali u grupi, prvo u drugoj fazi, sledeća dva puta u prvoj, prošle sezone ponovo u borbi za četvrtfinale.



Najubedljivija pobeda Partizana je iz proleća 2008, 78:65, Turci su u Beogradu u jesen 2004. godine dobili ubedljivo, 74:49.

Dvojica igrača Partizana igrali su za Efes, Dušan Kecman u sezoni 2004/2005, Miroslav Raduljica je trenutno u Beogradu kao pozajmljeni igrač Efesa.

Od zanimljivih brojki, Božićev lični rekord od pet ukradenih lopti je upravo u duelu sa turskim klubom, Nikola Peković je u poslednjih 13 utakmica imao dvocifren broj poena. Trojica igrača Partizana mt:s će debitovati u Evroligi, Ejsi Lou, Marko Čakarević i Danilo Anđušić.

Partizan će u Grupi C pored Efesa igrati sa velikanima Makabijem i Real Madridom, ove sezone izuzetno pojačanim Emporio Armanijemkoji je ovoga leta potrošio desetine miliona evra na pojačanja, kao i sa belgijskim prvakom Šarlroa, koji je došao iz kvalifikacija. Po mnogima, ova grupa je ubedljivo najkvalitetnija u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu