FMP posle drame dobio Zadar

Košarkaši FMP Železnika pobedili su Zadar na svom parketu sa 83:81 u 22. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

19:47

Default images

Trio Čović-Raduljica-Jeremić u finišu je uspešno preuzeo ulogu realizatora, ali je sve za malo palo u vodu jer je pri rezultatu 82:81 i pet sekundi do kraja Čović izgubio loptu, ali je Perić promašio šut i Stipčević 'zicer' za trijumf gostiju. Mladen Jeremić predvodio je 'Pantere' sa 19 poena i 7 skokova, Miroslav Raduljica imao je 18 poena i 7 uhvaćenih lopti, a Filip Čović je zabeležio 16 poena i po 6 skokova i asistencija.

U gostujućem timu najbolji je bio Tomislav Ružić sa 19 poena, dok je Rok Stipčević dao 14 poena.

Zadrani su bolje počeli meč i sa četiri trojke, od toga dve Cara, poveli su 12:0. Najviše zahvaljujući Čoviću i Raduljici domaći polako uspostavljaju rezultatsku ravnotežu, a posle četiri uzastopna poena Lazića FMP je prvi put poveo sredinom druge deonice (28:26).

Ekipa Vlada Đurovića stekla je devet poena viška, a na poluvremenu je bilo +5 (41:36). Do kraja trećeg perioda Zadar preko Ružića i Perića stiže i prestiže FMP (55:54), pa je bilo jasno da nas očekuje neizvesna završnica.

U poslednjoj četvrtini Beograđani su uvek bili za korak ispred, a Zadrani su do preokreta pokušavali da dođu uglavnom šutevima za tri poena, mada se u reketu isticao Bilan.

U završnici je Raduljica nekoliko puta igrom leđima i šutevima sa distance postigao bitne poene, a Jeremić je preuzeo odgovornost u penal-završnici i bio uspešan (4-6).

Malo je nedostajalo da FMP prospe u vodu sve što je gradio tokom celog meča, ali srećom po tim iz predgrađa Perić i Stipčević nisu bili precizni i bodovi su ostali u Železniku.

FMP sada zauzima 12. poziciju na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 8-14, dok je Zadar sedmi sa 12 pobeda i 10 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: