Vujošević: "Oprezno u derbiju"

Trener Partizana Duško Vujošević prihvatio ulogu favorita na susretu sa Crvenom zvezdom, ali i istakao da niko ne sme da potceni večitog rivala njegove ekipe.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 18.11.2009.

14:16

Default images

Vujošević je ocenio da Partizan ima blagu prednost pred prvi večiti derbi sezone, ali da Zvezda ima veliki kvalitet, koji još nije uspela da pokaže s obzirom da je na prvih sedam utakmica u Jadranskoj ligi ostvarila samo dve pobede.

"Zvezda je u specifičnoj situaciji, ne stoji baš dobro na tabeli, kasno su počeli sa pripremama, nisu se još sasvim sastavili. Ali oni imaju dobru ekipu, popunjenu na svim pozicijama. Biće izuzetno motivisani, rasterećeni jer nemaju breme favorita", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

"Oni su prošle sezone napravili dobar rezultat, osnovu za naredne godine, a ovo je jedna od njih. Niko ne sme da potceni Zvezdu. Mi se nećemo uspavati, jer se plašimo da nas neko u snu ne zakolje", dodao je trener crno-belih.

Vujošević je naveo i da večiti derbi, uprkos sve većem broju mečeva proteklih sezona, još ima posebnu draž, pre svega jer i navijači te susrete gledaju drugačije od ostalih. Kapiten Partizana Petar Božić složio se sa takvom ocenom.

"Derbi je uvek priča za sebe, drugačiji od ostalih susreta. Nema favorita, ali je i pobeda zato draža. Znamo da će Zvezda biti rasterećena i motivisana, ali znamo i da baš zbog toga treba da odgovorimo još snažnije", naveo je Božić čiji je nastup na derbiju još neizvestan.

Utakmica će se igrati u dvorani Pionir u četvrtak od 19.30 časova, a pre početka minutom ćutanja će biti odata počast Njegovoj svetosti preminulom patrijarhu srpskom gospodinu Pavlu. Igrači će nositi crni flor, a zastave u hali biće spuštene na pola koplja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: