NLB: Partizan na Bosnu

Košarkaši Partizana su u četvrtak zabeležili prvu pobedu u Evroligi, a već u subotu igraju sa Bosnom u šestom kolu NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 06.11.2009.

21:13

Default images

’Crno-beli’ imaju meč manje i po dve pobede i poraza na startu regionalne sezone što je ispod očekivanja od branioca titule. Međutim, Duško Vujošević tek podiže formu svoje ekipe koja od ove sezone ima osam novih igrača. S druge strane Bosna ima samo jednu pobedu i mnogo problema, a tokom nedelje neki igrači su dobili otkaze.

I u subotu će 'Grobari' u ’Pioniru’ najviše očekivati od sjajnog Aleksandra Marića kojem je u četvrtak nedostajao samo jedan skok da zabeleži ’dabl-dabl’ (18p, 9sk). Konačno je zablistao i povratnik Dušan Kecman koji je fantastično šutirao za tri poena, četiri od pet. Bo Mekejleb je nešto slabije počeo meč sa Oreanom, izgubio nekoliko lopti, ali je na kraju bio treći strelac sa 14 poena i prvi asistent sa četiri dodavanja za koš.

Sarajlije su ove sezone pobedile samo Radnički u trećem kolu, a zbog tako loše igre stradali su Nikola Vučurović i Matija Češković, igrači koji su otpušteni iz tima.

Jedna od rijetkih svetlih tačaka Bosne u dosadašnjme toku regionalne lige je Suad Šehović. Apsolutno je najbolji košarkaš ekipe Vlade Vukoičića, koji je posle poraza u prošlom kolu od Široki HT Eroneta ponudio ostavku, ali je Uprava kluba odbila. Ipak, i pored svih problema u kojima se našao njegov tim Šehović vjeruje, da u utakmici u Beogradu, ’Studenti’ mogu popraviti katastrofalan učinak.

„Rezultatski nismo na nivou koji smo očekivali na startu sezone. Ne radimo ono što smo zacrtali. Osim rezultatske krize, postoji i kriza naše igre. Na utakmicama ne demonstriramo ni 50% mogućnosti koje uradimo na treninzima. Situacija u klubu nije baš najbolja, a još otežavajuća okolnost za nas je što ulazimo u seriju mečeva sa izuzetno jakim protivnicima, od kojih je prva u Beogradu“, rekao je Šehović.

Šehović zna da gostuje najdominantnijem timu u regionu, ali ovaj put od svog tima očekuje da da maksimum.

„Svi znamo šta je Partizan. Renomirana i super jaka ekipa. Malo ko očekuje pobedu u duelima sa njima, pogotovo kada gostuje u Beogradu. I da smo u punom sastavu i željenoj formi teško bi bilo trijumfovati nad 'crno–belima'. U Srbiju putujemo da damo trenutni maksimum i u toj utakmici popravimo mnoge segmente u igri koje od nas zahteva trener. Nastojaćemo odigrati rasterećeno i napraviti što bolji rezultat.“

Bosna će u Beogradu nastupiti oslabljena, jer stručni štab gotovo sigurno neće moći da računa na povređenog Ivana Ivanovića.

Meč u ’Pioniru’ igra se u subotu od 19,30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: