Najavljen F4 Jadranske lige

Organizatori završnog turnira Jadranske lige pozvali su navijače da ispune Beogradsku arenu na predstojećim utakmicama i da navijaju sportski.

Izvor: B92

Petak, 10.04.2009.

15:21

Default images

Završni trunir Jadranske lige održaće se od 16. do 18. aprila u Beogradskoj areni. Turnir organizuju košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda, grad Beograd i tim Univerzijade Beograd 2009. Na završni turnir plasirali su se Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm i Cibona.

Koordinator projekta Andrija Kleut rekao je da očekuje da na završnom turniru u Areni bude oboren rekord po broju gledalaca na utakmicama Jadranske lige.

"Gradska skupština je sa zadovoljstvom prihvatila organizaciju 'fajnal-fora'. Očekujemo da svi rekordi po broju gledanosti u NLB ligi budu oboreni i da će u Areni biti minimum 10 do 15.000 ljudi", rekao je Kleut na konferenciji za novinare.

U prvom polufinalu 16. aprila od 18.15 igraju Cibona i Hemofarm, dok u drugom meču od 20.30 igraju Partizan i Crvena zvezda.

Poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad rekao je da očekuje spektakularan turnir, pošto se prvi put u Areni igra "večiti" derbi i ocenio da će Beograd pokazati da je sportski grad.

"Bez velike pomoći grada i Univerzijade ne bi bilo moguće uspešno organizaovati završni turnir. Univerzijada sa volonterima i ligistikom će nam pružiti veliku podršku. Očekuje nas prvi derbi u Areni, nadam se da će biti korektna utakmica", rekao je Šilobad.

Šilobad je istakao da navijače Partizana ne treba posebno motivisati za dolazak na utakmice kluba, ali je dodao da ne očekuje da će posećenost biti kao na utakmicama Evrolige. Partizan je 5. marta na utakmici protiv Panatinaikosa oborio rekord Evrolige po broju gledalaca – 22.567.

Generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić rekao je da se ne bi zadovoljio sa posetom od 15.000 ljudi i dodao da će uspešnom organizacijm Beograd pokazati da je sposoban da organizuje završni turnir Evrolige.

"Ovo je drugi put da Beograd organizuje 'fajnl for' NLB lige, ali prvi put u ovom formatu. Hemofarm je prošli put u Beogradu osvojio trofej, a Partizan, Zvezda i Cibona su osvajači evropskih trofeja. Želimo uspešno da organizujemo turnir i pokažemo da bismo jednoga dana mogli da organizujemo završni turnir Evrolige", rekao je.

Na pitanje novinara da li očekuje incidente, pogotovo posle nereda posle fudbalskog "večitog" derbija, kada su navijači Zvezde zapalili stolice na severnoj tribini Partizanovog stadiona Opačić je rekao da želi fer navijanje.

"Voleo bih da navijači ispune severnu tribinu i ne očekujem incidente. Naše pristalice nisu napravile nijedan incident na utakmicama Evrokupa i mislim da će tako biti i u Areni", rekao je Opačić.

Generalni direktor preduzeća Univezijada Beograd 2009 Zoran Jovanović rekao je da će na završnom turniru to preduzeće isprobati mnogobrojne organizacione šeme, ali i da će se još jednom potvrditi da je Beograd grad košarke.

Ulaznice za završni turnir prodavaće se od sutra u 12 sati na blagajnama Arene. Na blagajni na južnoj tribini prodavaće se karte za navijače Partizana, dok će se na severnoj strani prodavati karte za Zvezdine pristalice.

Na severnoj strani Arene biće smešteni navijači Zvezde, dok navijačima "crno-belih" pripada južna strana. Pristalice Cibone i Hemofarma biće smeštene na istočnoj, odnosno zapadnoj strani.

Komplet ulaznica za gornji nivo prodavaće se po ceni od 800 dinara, dok će za donji nivo ulaznice koštati 1.500 dinara. Saopšteno je da se zbog bezbednosnog rizika karte neće prodavati na dan utakmice.

Ulaznice za finalnu utakmicu prodavaće se na blagajnama Arene 17. aprila od 15 do 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: