SI: Jokić među 100 najboljih NBA igrača

Prestižni američki sportski magazin "Sport Ilustrejted" uvrstio je Nikolu Jokića među 100 najboljih NBA igrača za sledeću sezonu.

Izvor: AK

Utorak, 13.09.2016.

21:59

SI: Jokić među 100 najboljih NBA igrača

SI je pozicionirao mladog srpskog centra na 78. mesto, opisavši ga kao "fabriku za štancovanje asistencija".

Jokić je u svojoj ruki sezoni oduševio u dresu Denver Nagetsa sa prosekom od 10 poena uz 7 skokova, 2,4 asistencije i jednu ukradenu loptu po meču.

"Početak karijere sa takvim širokim spektrom mogućnosti stavlja Jokića na lestvicu najraznovrsnijih igrača na listi top 100 za sezonu 2016/2017. Ono što ga drži na ovoj poziciji jeste to što protivničke odbrane tek treba da nauče kako da se fokusiraju na njega.
Sada će morati da dokaže kvalitet i da se nosi s tim. Kao što to čine svi igrači kako bi dobili stalnu poziciju u ovom društvu i NBA. Ova pozicija reflektuje naš optimizam po pitanju toga kako će se snaći u sezoni u kojoj će se obraćati još veća pažnja na njega",
piše analitičar SI magazina Rob Mahoni.

"Već sada ofanzivna linija može da ode daleko kada loptu stavite u Jokićeve ruke i krećete se oko njega. Ovaj 21-godišnji momak iz Srbije uvek jednim okom gleda iza sebe, čak i kada je vreme na izmaku. Ako ne uspe da materijalizuje dodavanje, od njega uvek možete da očekujete lagan otvoren šut, ali i mekan horog. Svaki visoki igrač sa ovakvim skupom veština otvara nova vrata i strateške kombinacije koje tim može da koristi. Toliko toga Jokić može da stavi na sto - igru na postu, okret, realizaciju, igru licem i leđima, skok igru... A, praktično, sve što uradi ima smisla", dodaje se u analizi igre našeg reprezentativca.

SI je izbacio listu najboljih igrača od 100. do 50. mesta, a uskoro će da usledi i Top 50.

Nova NBA sezona počinje 25. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: