Garnet: Nisam mogao ni da sanjam

Minesota Timbervulvsi priredili su sjajan i emotivan doček Kevinu Garnetu na njegovoj prvoj utakmici u dresu tog tima posle osam godina.

Izvor: JT

Četvrtak, 26.02.2015.

13:20

Default images
Beta/AP Photo/Jim Mone

Garnet je u poslednjih nedelju dana više puta naglasio da se vraća kući, a tako je stvarno i bilo u noći između srede i četvrtka, kada su Vulvsi slavili protiv Vašington Vizardsa sa 97:77.

Vraćao sam se ovde sa drugim timovima, ali nikad nisam obratio pažnju na ljubav koju su mu svi pružali, jer sam bio fokusiran na utakmicu. Ovo što se ove večeri dogodilo nisam mogao ni da sanjam. Nisam znao da sam toliko svima nedostajao. Mislim da nikad ne biste mogli da poželite ili pomislite da vas jedan grad toliko voli, ali videvši sve ovo u realnosti, mogu samo da kažem da sam ponosan”, rekao je Garnet.

Navijači su Garnetu već danima najavljivali dobrodošlicu, a sami Timbervulvsi su ga najavili sjajnim videom kojim su podsetili na period od 1995. do 2007. godine, kada je prethodno igrao u Mineapolisu. Garnet je u 13. trijumfu Vulvsa ove sezone učestvovao sa pet poena, osam skokova i dve asistencije. Odigrao je skoro 19 minuta, a ostatak vremena iskoristio je da što može bolje posavetuje svoje saigrače.

To ja radim. Pokušavao sam samo momcima da dam povratnu informaciju, ako ne i da im dam drugačiji ugao. Da im jednostavno dočaram šta ja vidim, da ih malo usporim. Nije to ništa drugačije u odnosu na ono što sam radio”, naglasio je Garnet.

Posebno zanimljiva je bila reakcija crnogorskog košarkaša Nikole Pekovića, koji je povremeno Garneta zbunjeno gledao tokom, može se reći, njegovih predavanja. Međutim, Pekotić je istakao da mu se sviđa takav pristup.

Opisao nam je šta treba da uradimo da bismo pobedili, kao i da se sve svodi na pobede. Mnogi mladi igrači nisu bili u takvoj situaciji, tek uče. On nam je pokazao kako velika energija, veliki entuzijazam i sve što mi imamo može da se izrazi na terenu. Gubili smo 18:3, ali nam je on stalno govorio: ‘Utakmice se ne dobijaju u prvoj četvrtini’”, istakao je Peković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: