Parkeru 45 miliona za tri godine

Francuski košarkaš Toni Parker potpisao je novi, trogodišnji ugovor sa šampionima NBA lige San Antonio Sparsima.

Izvor: JT

Petak, 01.08.2014.

21:16

Default images

U saopštenju Teksašana se ne navode detalji ugovora, ali američki mediji ističu da je u pitanju trogodišnji, vredan 45 miliona dolara.

Francuski internacionalac prošle sezone je igrao u proseku 29 minuta po utakmici, i za to vreme je imao učinak od 16,7 poena i 5,7 asistencija.

San Antonio je prošle sezone osvojio petu titulu u istoriji, a četvrtu sa Parkerom u timu.

Parker je svih 13 sezona u NBA proveo u Sparsima. Predstojeća sezona mu je bila poslednja u prethodnom ugovoru i tokom nje je trebalo da 12,5 miliona dolara.

Francuski košarkaš u najjačoj ligi na svetu važi a jednog od najboljih plejmejkera, a medju brojnim individualnim priznanjima spada i ono za najkorisnijeg igrača finala 2007.

Samo dvojica aktivnih igrača Tim Dankan i Kobi Brajant imaju više nastupa u plej-ofu od Parkera, koji je inače najbolji asistent u istoriji San Antonija, kako u regularnom delu sezone, tako i u plej-ofu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: