Meksiko: NBA meč otkazan zbog dima

Pokušaj čelnika NBA da ligaškom utakmicom u Meksiku povećaju popularnost košarke u toj zemlji završen je potpunim fijaskom.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2013.

04:20

Default images

Meč između Minesota Timbervulvsa i San Antonio Sparsa otkazan je zbog gustog dima u dvorani u Siudad Meksiku.

Utakmica će biti odigrana naknadno u Miniapolisu. Utakmica je otkazana zbog kvara na generatoru, koji je izazvao pojavu dima unutar dvorane, navodi se u saopštenju NBA. Publika je iz arene evakuisana 45 minuta pre najavljenog početka.

Problem se dogodio tokom zagrevanja oba tima za meč, kada su iznenadno počela da se gase svetla u nekim delovima dvorane, posle čega je usledio talas dima.
Beta/AP
Ubrzo se dim toliko raširio da nisu postojali uslovi za igranje. Publika je puštena napolje oko 2.45 po našem vremenu, 45 minuta pre termina najavljenog za početak meča.

"Da budem iskren, mislio sam da isprobavaju vatromet, u mnogim halama to se radi pre utakmice. Međutim, dim je počeo da se širi na teren, i uopšte nije bio beo, nego tamno braon", objašnjavala je bivša NBA zvezda Šon Eliot, koji danas radi za televiziju Sparsa.

Portparolka NBA Šeron Lima objasnila je da je došlo do kvara na električnim instalacijama i najavila da će ubrzo sve biti u redu i da će se meč igrati, ali se ispostavilo da nije bila u pravu.

Sat kasnije iz hale je ka aerodromu otišao najpre autobus tima iz San Antonija, a ubrzo za njim i onaj sa igračima T-Vulvsa. Nedugo zatim stiglo je saopštenje da se meč otkazuje.

"Nemam pojma šta se dešava", rekao je ispred autobusa Riki Rubio. "Samo su nam rekli da izađemo".
Beta/AP
Arena u Siudad Meksiku otvorena je februara 2012, i do danas je imala status najveće, najudobnije, najmodernije i najbezbednije hale u Latinskoj Americi.

Arena prima 22 hiljade gledalaca i bila je rasprodata za tek drugi takmičarski NBA meč koji je trebalo da se odigra na meksičkom tlu, 16 godina posle teksaškog derbija Hjustona i Dalasa. Ukupno je južno od Rio Grandea do sada odigrano 20 utakmica.

Kancelarija NBA osmislila je ovaj meč kao nastavak turneje, koja vodi timove širom sveta tokom priprema, s tim što bi se ovaj meč bodovao za ligašku tabelu.

Timovi nisu izabrani slučajno - Sparsi nisu samo iz južnog Teksasa, gde je priličan deo populacije meksičkog porekla (gradonačelnik i mlada zvezda američke politike Hulijan Kastro stigao je u Siudad Meksiko da gleda Sparse; 53 posto gledalaca na mečevima Sparsa su hispanskog porekla), već imaju čak 10 stranaca (rekord), u ligi ih sledi upravo Minesota sa 7, a 17 stranaca na meču je takođe NBA rekord. I ukupan broj stranaca u NBA ove godine - 92 na startu sezone - novi je rekord.

Jedini aktivni NBA Meksikanac Gustavo Ajon je u Orlandu, ali i ova dva tima imaju popriličan broj igrača koji se mogu povezati sa Meksikom - Latinoamerikance Manua Đinobilija, Džej Džeja Bareu i Tijaga Splitera, Španca Rikija Rubija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: