Nemanja Vidić: "Ronaldo i Barselona najbolji"

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić rekao je u intervjuu za sajt ‘FIFA’ da je njegova odluka o povlačenju iz reprezentacije konačna. Vidić je krajem prošle godine doživeo tešku povredu kolena na utakmici Lige šampiona, a njegov povratak očekuje se početkom naredne sezone.

Izvor: AG

Subota, 17.03.2012.

13:54

Default images

Tokom prvog dela godine bio si izvanredan i zbog toga si izabran u idealan tim godine u izboru FIFA. Koliko ti to znači?

“Mislim da je to najbolja nagrada koju možete da dobijete. Kada vam nagradu daju igrači, onda ona mnogo znači. Osećao sam se kao da mi se ispunio san.”

Da li možete da objasnite 25-godišnji uspeh Ser Aleksa Fergusona na klupi Junajteda?

“Očigledno je da uspeh dolazi zbog iskustva i znanja, a titule koje je osvojio tokom godina govore same za sebe. Mislim da je ispred svega njegovo razumevanje igrača. Osvojiti toliko trofeja koliko je on osvojio i biti u klubu 25 godina, mislim da ne postoji niko sličan njemu.”

Junajted je na prvom mestu u Premijer ligi, da li će drugi meč protiv Mančester sitija odlučiti prvaka?

“Ima još mnogo da se igra. Može da se desi da ta utakmica odluči, što bi bilo dobro za navijače ali i za ligu. Ko bude dobio tu utakmicu definitivno zaslužuje i da osvoji titulu.”

Koje su poslednje informacije što se tiče tvog kolena?

“Dobro je. Postepeno se poboljšava situacija. Sigurno će biti teško da se vratim već ove sezone, ali nadam se da ću za sledeću biti spreman i nadam se da ću biti isti kao i pre povrede.”
Ko je najbolji igrač sa kojim ste igrali u ekipi, a ko je najbolji protiv kojeg ste igrali?

“Najbolji igrač sa kojim sam igrao je Kristijano Ronaldo, bez dileme. Rekao bih da je Barselona kao tim najteži protiv kojeg sam igrao. Takođe, istakao bih Mesija, teško je izboriti se sa načinom na koji on igra, ali tu su i Ćavi i Inijesta koji su takođe ostavili snažan utisak na mene.”

Barselona je trenutno verpvatno najbolja ekipa na svetu. Šta ih čini toliko jakim?

“Mislim da je najvažnija stvar koja ih čini toliko neugodnim činjenica da igraju bez pravog napadača. Kada igraju na taj način, onda se kreću po terenu veoma dobro bez lopte, imaju posed i to frustrira timove. Naravno da su i tehnički veoma dobri, poznaju igru i znaju šta rade. To rade godiama. Čak i kada znate šta će se dogoditi, oni to urade. Morate da priznate da su oni veliki tim.”

Igrali ste protiv Mesija u nekoliko navrata. Kako izgleda čuvati Lea Mesija?

“On je veliki igrač. Mislim da nije samo stvar u njemu, tu je cela generacija igrača koju Barselona ima, tu su Ćavi i Inijesta. Mislim da su oni bez dileme jedan od najvećih timova svih vremena. Golovi koje je on postigao i trofeji koje je osvojio ga čine velikim.”

Povukli ste se iz reprezentacije. Da li je to konačna odluka ili ima šanse da se predomislite?

“Ja sam moju odluku saopštio nakon dugog razmišljanja. To je bila veoma teška odluka i bilo mi je teško da to objavim, ali sada kada sam to uradio ne gledam kako da to promenim. Uvek ću biti tu za reprezentaciju ako joj bude potrebna neka vrsta pomoći. I dalje ću navijati za reprezentaciju, ali mislim da šansu treba dati mlađim igračima. Igrao sam za nacionalni tim skoro deset godina i želeo bih da se šansa da mlađima da pokažu šta znaju. Siguran sam da imamo talentovane igrače koji mogu da me zamene i nadam se da će se kvalifikovati za Svetsko prvenstvo.”

Da li imate ambiciju da postanete trener nakon igračke karijere?

“Razmišljam ponekad šta ću raditi kada okončam karijeru.Teško je reći, ali mislim da ću ostati u fudbalu. Ne znam, ja sam veoma takmičarski nastrojena osoba možda ću pokušati da budem trener. Još uvek imam dovoljno vremena, imam još nekoliko godina da razmislim o tome. Ali verujem da ću ostati u fudbalu. Pa, fudbal je moj život, zar ne?”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: