Obradović za B92: "Nije lako, borićemo se"

Pred početak nove sezone u Evroligi, trener Panatinaikosa Željko Obradović dao je intervju za B92. Najtrofejniji trener Evrope za B92 je govorio o svojoj ekipi, problemima sa povredama, krizi koja je snašla grčke timove, dolasku NBA igrača u Evropu zbog lokauta itd.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

17:32

Default images

„Tim je različit u odnosu na prošlu godinu, to je evidentno. Otišli su igrači koji su bili izuzetno bitni za našu igru kao što su Focis, Nikolas i Tepić. Situacija je različita i odgovore na neka pitanja dobićemo u toku sezone. Nije lako kada imate dosta novih igrača. Tu je i Jasikevičijus, koji se vratio i kome je sve to poznato. Treba nam vremena da se uigramo, a do sada smo odigrali samo jednu zvaničnu utakmicu, protiv Marusija u kupu. Tek nas očekuju pravi mečevi i odgovori na sva pitanja“.
Obradović kaže da se suočava sa brojnim teškoćama zbog povreda igrača.

„Odlaganje početka prvenstva Grčke nešto je što nama nije išlo u prilog. Međutim, situacija je takva kakva je i mi smo pokušali da radimo maksimalnim intenzitetom u ovom periodu i da sačekamo utakmicu sa Malagom i da odigramo što bolje. Imali smo i mnogo povređenih igrača – Carcaris je van tima desetak dana i sigurno neće biti spreman za prvu utakmicu, Perperoglu je pre dva dana bio na pregledima i moraće još najmanje dva meseca da pauzira, a Batist je posle povrede počeo da radi tek pre tri dana. Imamo dosta problema, ali nemamo prava da kukamo, nego da se spremamo i da igramo najbolje što je moguće“.

Trener ’zelenih’ smatra da će Evroliga biti veoma jako takmičenje, a među glavnim favoritima su CSKA, Efes, Barselona, Real, Sijena i Makabi.

„Ima dosta dobrih igrača iz NBA lige i pitanje je kada će lokaut da se završi. To će uticati na kvalitet pojedinih ekipa i na celokupni kvalitet Evrolige. CSKA ima izvanredan tim, to se videlo već na prvoj utakmici sa Žalgirisom. Igrali smo na pripremnom turniru protiv Efesa, i oni su napravili fantastičan tim, a Barselona je ekipa za svako poštovanje, Real Madrid takođe. Kao i uvek, ima mnogo ekipa koje žele da odu na fajnal-for, tu su Sijena, Makabi, biće veoma zanimljiva Evroliga“.
Ovog leta velika finansijska kriza pogodila je i grčku košarku, a Obradović se nada da tokom sezone problema neće biti.

„Situacija je izuzetno teška, bez ikakve sumnje. Imali smo veoma teško leto kada je reč o nekim odlukama oko tima i svega. Moja želja je bila da zadržim ekipu na okupu, nismo uspeli da zadržimo sve igrače, ali mislim da smo napravili tim koji može da igra dobru košarku ukoliko svi budu zdravi. Videćemo dokle možemo da stignemo. Situacija nije laka, ali i igrači su bili svesni svega, odlučili su da snize svoja primanja i da igraju u Panatinaikosu. Mislim da je to najbolji pokazatelj koliko im PAO znači. Nadam se da će sve ići normalnim tokom, da nećemo imati trzavica i problema i da možemo da budemo koncentrisani na svoj posao“.

Beogradski Partizan nalazi se u vrlo teškoj grupi – rivali su mu Efes, Šarlroa, Makabi, Armani džins Milano i Real Madrid.

„Partizanova grupa je izuzetno jaka. Nema lake grupe, ali tamo ima dosta kvalitetnih ekipa i biće zaista zanimljivo. I navijačima Partizana, a i svima koji vole košarku“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: