Krstajić: "Još sam željan dokazivanja i trofeja!"

Mladen Krstajić, 59 puta reprezentativac, devet godina internacionalac u dve bundesligaške ekipe, Verderu iz Bremena i Šalkeu 04 iz Gelzenkirhena, vratio se u Partizan. Sa 'crno-belima' će pokušati da se plasira u Ligu šampiona i tako, kako sam kaže, ostavi dublji trag u klubu u kojem se afirmisao pre odlaska u inostranstvo.

Izvor: www.partizan.rs

Petak, 26.06.2009.

18:14

Default images

"Došao sam u decembru 1995. godine i bio jedan od najmlađih, sada je 2009. i najstariji sam, to je najveća promena. Većinu ljudi znam, sve vreme koje sam bio van kluba bio sam u kontaktu sa njima i znao sam sve što se dešava u Partizanu," rekao je Krstajić šta je najveća promena u odnosu na njegov prvi dolazak u Humsku.

Iako je stariji od ostalih prvotimaca Krstajić od prvog dana priprema radi kao da je najmlađi.

"Od rođenja sam navikao da radim, tako sam i kroz celu karijeru pokušavao da odvojim sve privatno od posla. Kada se pije kafa može sve da se radi, kada dođe trening, samo maksimalna ozbiljnost. Takav odnos prema radu i poštovanje šefa, odnosno trenera, me je i dovelo do toga da dugo igram fudbal," kaže Krstajić, "Profesionalan odnos prema onome čime se bavim pomogao mi je da mogu da se nosim sa mlađim momcima."
www.partizan.rs
Krstajić kaže da ima 'zajedničke teme' i sa mladim saigračima a da se našao i sa vršnjacima.

"Mlađe igrače interesuje kako je u inostranstvu, kako se radi, kako se ponašaju igrači, zanima ih ono što ne doživljavaju u Srbiji. Igrači kod nas imaju par jakih utakmica u sezoni. Neke znam i iz reprezentacije, Đoleta, Gavru, sa njima se više zezam nego što ozbiljno pričamo," kaže Krstajić.

U Partizanu, Verderu i Šalkeu, kao i u reprezentativnim selekcijama promenio je desetak trenera. Zbog toga se lako navikava na svaki sistem rada.

"Svaki trener u Partizanu, Verderu, Šalkeu, ima svoj sistem rada. Što se tiče rada u Partizanu vidi se da se prate evropski trendovi, treninzi su dozirani, vodi se računa o tome da igrači ne budu preopterećeni. Jokanović to dobro radi, ima ekipu oko sebe koja zna kako treba, tu klub ne zaostaje za evropskim klubovima nimalo," rekao je igrač koji je devet sezona proveo u Bundesligi.
www.partizan.rs
Na prvoj test utakmici 'crno-belih' Krstajić je igrao na poziciji centarhalfa ali i levog beka. Kada se vratio u Partizan pominjana je mogućnost da igra na spoljnoj poziciji. Pored toga Krstajićeva visina je, uz nekoliko visokih igrača koje je klub angažovao u poslednja dva prelazna roka, novi adut branilaca titule.

"To je Jokanovićev posao, da odabere ekipu. Biće utakmica koje će se rešavati iz prekida i za Partizan je važno da ima više igrača koji su visoki i dobri u skoku," rekao je dugogodišnji internacionalac koji može da igra na više pozicija u odbrani, "Počeo sam na levom beku, kasnije sam prešao na poziciju štopera. Neću bežati od uloge u timu, ako mi Jokanović da zadatak da igram beka tu nema priče, to ću da igram. Konkurencija je jaka i to je dobro za Partizan."

Jokanović će 7. jula na prijateljskoj utakmici koja je poslednja provera pred kvalifikacije za Ligu šampiona još jednom 'debitovati' u Humskoj 1.

"Devet godina nije malo, otišao sam kao klinac iako sam uzeo tri titule i kup sa Partizanom ali nisam ostavio trag da me pamte kao Batu Mirkovića, Savu Miloševića, Ćirića, Nađa, Ivicu Kralja.
www.partizan.rs
To je razlog zbog kojeg sam se vratio u klub, još uvek sam željan i dokazivanja i trofeja. Liga šampiona je svakako cilj ali mi sigurno neće biti svejedno ni na 'generalnoj probi', biće mi lepo da izađem na naš stadion i osetim Partizanovu publiku," rekao je Krstajić koji je dva puta igrao u Ligi šampiona kao fudbaler Šalkea, "To je svakako jedan od razloga za povratak. Pored dominacije u prvenstvu možda smo malo dosadili javnosti, došlo je vreme za nešto više. Ne bi trebalo misliti o trećoj utakmici, bitna je prva, bez obzira na to što smo favoriti, moramo ozbiljno da pristupimo njoj."

Iz lige u kojoj praznih mesta na stadionima skoro da nema Krstajić se vraća u takmičenje koje je slabo gledano.

"To je realnost u Srbiji, moramo da se pomirimo sa tim da odlazi veliki broj mladih igrača, stariji se retko vraćaju a navijači traže kvalitet, veći broj dobrih ekipa koje se bore za titulu. I prenosi evropskih utakmica odvlače gledaoce, Partizan je, ipak, imao dobru posetu jer je imao dobre rezultate. Nadam se da će tako biti i dalje, a možda evropske utakmice privuku još navijača," rekao je Krstajić koji će u Partizanu, kao i u ranijem toku karijere na dresu nositi dres sa brojem 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: