Ivanovićeva: "Smireno do trećeg kola"

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je nakon plasmana u treće kolo Vimbldona da je zadovoljna svojom igrom. Ivanovićeva je u drugom kolu pobedila Italijanku Saru Erani sa 7:5, 6:1, i u narednoj rundi očekuje je duel sa Australijankom Samantom Stosur.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

18:36

Default images

"Čak i u prvom setu, mislim da sam dosta dobro igrala iako je bilo malo više grešaka. Bila sam smirena, imala sam samopouzdanje i znala sam na koji način mogu da je savladam. Srećna sam što sam uspela da preokrenem prvi set. Nije bilo lako, ona je dosta dobro igrala, ali sam ja smireno prilazila nekim važnijim poenima. Čak i kad sam imala 40:0 pri svom servisu na 5:5. To mi je dalo dosta samopouzdanja i u drugom setu sam se još više opustila", rekla je Ivanovićeva.

Ana je u prvom kolu bila na rubu poraza nakon loše igre. Protiv Italijanke Erani pružila je znatno bolju partiju, a samim tim joj je poraslo i samopouzdanje pred meč trećeg kola.

"Jeste, sigurno. Međutim, svaki meč je drugačiji, svala protivnica je drugačija i svaki dan se osećaš drugačije. Sem stosur ima potpuno drugačiji ritam i potpuno drugačiju igru, ali ja sam srećna kako igram u ovom trenutku. Srećna sam što uopšte imam prilike da igram u trećem kolu, pogotovo posle onakvog prvog kola kada sam bila veoma blizu odlaska kući."

Ivanovićeva je početkom ove godine počela da radi sa Kregom Kardonom, ali je početkom juna raskinula saradnu sa njim i vratila se Adidasovim trenerima.
"Bio je momenat kada sam mislila da bi možda neki novi glas, neka nova osoba, neki novi način razmišljanja mogao da mi pomogne, čisto kao osveženje i trener koji će biti talno samnom, čak i kada igram protiv nekih 'Adidas igračica'. To je bio glavni razlog zbog čega sam donela tu odluku. Mislim da je to bilo dobro iskustvo za mene.

Sa Kregom je bilo zaista odlično, Kreg je divna osoba i dobro smo sarađivali ali mislim da mi je ova odluka da se vratim u Adidas tim dosta pomogla, pogotovo što je i Daren u timu. Kao što sam već rekla Daren ima puno iskustva i potpuno drugačije prilazi treninzima. On gleda više iz muškog ugla jer je dosta radio sa muškarcima, i to me nekako opušta jer tu nema emocija. Jednostavno, on mi direktno kaže "to si stvarno loše uradila", ili "to si odlično uradila", i onda znam na čemu sam"
, rekla je srpska teniserka.

Strane novinare je zaminalo i zašto je Srbija tako uspešna u različitim sportovima.

"Mislim da imamo puno borbenog duha. Kada sam ja rasla košarka je bila najpopularniji sport, fudbal je uvek prisutan. U ovom trenutku tenis je najpopularniji u Srbiji i to je sjajno", rekla je srpska teniserka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: