Gerić: "Otvara se novo poglavlje"

Paradoks ili ne, tek Andrija Gerić, član najuspešnije odbojkaške generacije ikada, ovih dana je u situaciji da se uklapa u rad podmlađene reprezentacije Srbije. Iskusni bloker, jedan je od retkih preostalih iz šampionske generacije sa prelaska dva veka veruje da će se lako uklopiti u igru nove plave generacije.

Izvor: Peða Popoviæ

Utorak, 15.05.2007.

20:02

Default images

Iskreno ko se više uklapa?

Mislim da neće biti problem da budem prihvaćen. Za mene kažu da sam dosta uklopljiv i ja delim taj stav. To su momci koji pripadaju nekoj drugoj generaciji. Oni su mladji 4-9 godina. Ipak ja sam deo onih što su otišli. Sale Đorđević je rekao da je otišao kada je osetio da to više nije taj odnos. Mada ja verujem da ću se uklopiti. Ako su ljudi normlani onda nema problema. Mi treba da napravimo neku normalnu i dobru atmosferu. Sve zavisi od atmosfere i psihologije. Jer ako imaš solidnu ekpi i dobru atmosferu to može da nadoknadi razne nedostatke. Za sada ide stvarno dobro. Svi se trude i rade.

Da li si za prva tri dana priprema primetio neke sičnosti ili razlike u odnosu na “tvoju” generaciju

Ne treba porediti. Ovo je nešto novo. Ako se poredi onda se nabija dodatni pritisak, potpuno nepotreban za ove koji igraju. Sada se otvara novo poglavlje a videćemo kakvo. U ovom momentu dobro će nam doći mečevi u Italiji. Da vidimo šta nam valja, a šta ne. Znam samo kako ne treba da se uljukamo. Važno je samo da svaki put pružimo maksimum. Ostalo dolazi samo po sebi.

Gde se očekuju najveći problemi?

Teoretska priča je da ćemo se mučiti sa prijemom. Tu si igrali Vanja Grbić, Kvisko Vujević i Slobodan Boškan koji su najbolji primači na svetu. I ovi momci sada su dobri ali svi očekuju da budu kao oni. A to je teško postići. Kvisko već godinama ima najbolje procente u italijanskoj ligi. I Nikola Grbić je sjajan dizač ali ekipa mora da se menja.
Kako ocenjueš konkrueciju na “tvojoj” poziciji srednjeg blokera?

Srednjaci su još najbolji. Svi mi dišu za vrat.

Očekuješ li možda da te uskoro istisnu iz ekipe?

Ako bude dvojica dobrih po mom mišljenu, povući ću se sam. Mada iskren da budem prete. Jako su se približili. Potke je talenat, ali treba da nauči neke finese. Bjelica je jako dobro igrao prošle sezone u Atini i napreduje. Tu su još Radić i Stanković koji je imao dobru sezonu.

Kada možemo da ga očekujemo maksimum ovog tima?

Ne želim ništa da prognoziram. Bolje je tako. Nikada ništa ne ubodem. Ali mislim da imamo potencijal.

Od koga se najviše pribojavaš u Svetskoj ligi? Rusi imaju najveći rejting…

Najviše se bojim Kubanaca. Igraju tri turnira godišnje koji traju po tri dana o ostali deo godine treniraju. Spremaju se sedam meseci godinu dana za Svetsku ligu.

To može da bude i prednost i mana.

Zavisi kakva im je psihologija. Svetska liga im je velika prilika da se pokažu i prodaju.

Rusija, Egipt…

Većina ruske reprezentacije dolazi iz moskovskog Dinama. Izduvani su i umorni posle teške sezone. Biće im potrebno vreme da se oporave, a to je naša velika šansa.
U Italiji je Lube neočekivano završio sezonu još pre početka plej ofa. Kako bi to objasnio?

Imali smo puno problema. Miljković se povredio na početku sezone. Tada smo izgubili tri utakmice i neplaniranih devet bodova. Posle toga smo stalno cele godine nešto vijali, jurili rezultat. Isto je bilo i u Ligi šampiona. I tamo smo morali da jurimo rezultat, umesto da kalkulišemo odmaramo se. Bilo je teško igrati svaka 3-4 dan i uvek nešto juriti. Takođe, nismo mogli da igramo utakmice u našoj Sali, zbog čega smo gubili dosta vremena u putovanju. Psihički smo bili ubijeni.

Da li si očekivao takvu sezonu?

Očekivao sam lošiju sezonu u odnosu na prošlu, ali ne toliko. Izgleda da smo se emotivno ispraznili. Na kraju nismo iskoristili ni priliku na fajnal foru Evro-lige 

Vodili smo 13:11. Imali dobijenu utakmicu. Samo da je dizač bio malo staloženiji, sve bi bilo u redu, ali onda su kola krenula nizbrdo i spasa nam nije bilo.

Kao su reagovali u klubu?

Nezadovoljni su. Produžili su ugovor sa trenerom na još tri godine ali hoće da promene ekipu. A i ja želim da odem. Ova sezona mi je bila teška na psihološkom planua ,a i već sam pet godina u ekipi.

Da li je do sada bilo nekih konkretnih ponuda?

Ništa konkretno. Ima šuškanja, ali zavisi I toga gde će koji trener da ode. Pijaca kreće uskoro, čim se završi prvenstvo.

Da li ostaješ u Italiji?

Želja mi je Italija, ali ne bih se bunio i kao bi promenio zemlju. Imam 30 godina I planiram da igram još pet godina. Planiram da se skrasim kada mi dete krene u školu. Još ne znam gde su se smestiti. Možda u Srbiji, možda ne. Ne zavisi od mene. Zavisi od gospođe i tadašnje situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: