Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.10.2017.

17:50

SL: Boaći 'sa kreča' za novu pobedu Crvene zvezde

Crvena zvezda savladala je minimalnim rezultatom subotički Spartak u zaostalom meču devetog kola Superlige Srbije – 1:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

SL: Boaći 'sa kreča' za novu pobedu Crvene zvezde
StarSport

Jedini pogodak pred oko 4.000 gledalaca na Marakani postigao je Ričmond Boaći u 22. minutu.

Ganjanin je prethodno oboren na ivici peterca posle neopreznog starta Aleksandra Radovanovića, glavni arbitar Dragan Čolović je odmah pokazao na belu tačku, a najbolji strelac crveno-belih, ispostaviće se, rutinski postavio postavio konačan rezultat susreta.

Ekipa Vladana Milojevića zabeležila je 12. trijumf u 14 susreta nacionalnog šampionata, i još jednom sačuvala svoju mrežu, pa ponovo ima četiri boda više od večitog rivala Partizana, koji je nešto ranije, takođe u zaostalom meču, slavio protiv Zemuna kao gost (3:1).

S druge strane, tim Aleksandra Veselinovića potvrdio je da odlični rezultati nisu slučajnost, pošto su 'Golubovi' poraženi tek drugi put u sezoni. Posle takođe minimalnog neuspeha protiv Partizana.

Osim pogotka Boaćija, prvo poluvreme obeležila je brza i otvorena igra na obe strane, ali i dve greške linijskih sudija.

Najpre je gost oštećen pošto Nemanja Nikolić nije bio u nedozvoljenog poziciji na dvadesetak metara od gola domaćina, dok je centarforu domaćih drugi gol neopravdano ponište, posle prodora Nemanje Radonjića.

Početak drugog dela igre doneo nam je nešto sporiji ritam, ali i povredu desnog beka Zvezde Filipa Stojkovića, koji je morao da napusti igru posle samo desetak minuta.

Radonjić je bio najagilniji u redovima lidera šampionata, pravio je velike probleme odbrani rivala, međutim – nije mogao do gola ili barem asistencije.

Ni Subotičani se nisu predavali, nastavili su da prete do samog kraja, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Milana Borjana, koji umalo nije napravio veliki kiks već u trećem minutu – kada mu je lopta prošla ispod noge, pre nego što je u poslednji čas zaustavio na liniji.

Zvezdu u nedelju čeka gostovanje Zemunu, Spartak će gostovati Radniku u Surdulici, dok crveno-bele narednog četvrta očekuje okršaj sa Arsenalom u Londonu, u nastavku borbe za proleće u Ligi Evrope.

KRAJ – Ipak, ispostavilo se da je gol Ričmonda Boaćija sredinom prvog dela igre bio dovoljan da Crvena zvezda upiše i 12. trijumf u sezoni, kao i da još jednom sačuva svoju mrežu.

88' – Nije jenjavao pritisak crveno-belih, ali udarca u okvir gola i dalje nije bilo. Opasno je bilo posle prekida sa desnog boka, dok sudija Čolović nije pokazao na penal posle kontakta Pešića na ivici kaznenog u drugom minutu nadoknade.

84' – Novu spornu situaciju videli smo u samom finišu meča, kada je Nikolić još jednom pravovremeno utrčao, ali je zastavica još jednom podignuta.

80' – Četiri minuta kasnije, novu priliku da i definitivno reši pitanje pobednika propušta Nenad Krstičić, odnosno Boaći. Posle udarca iz ugla, vezista je pokušao udarcem sa ivice kaznenog prostora, a centarfor crveno-belih ne uspeva da zakači loptu dovoljno kako bi je skrenuo u mrežu.

76' – Radonjić je još jednom sjajno prošao po krilu, prevario je tri čuvara i uspeo da uđe u kazneni prostor, ali mu je lopta prešla preko noge kada je želeo da pogodi dalji, gornji ugao gola Ostojića.

68' – Na dvadesetak minuta do kraja susreta, Milojević se odlučio za još jednu izmenu. U želi da njegov tim što pre osigura trijumf zaigrao je sa dva klasična napadača – Kangu je zamenio Aleksandar Pešić, strelac devet pogodaka u svim takmičenjima ove sezone.

62' – Na naredno uzbuđenje čekali smo do isteka jednog časa igre, kada su gosti zapretili dva puta, a domaći jednom. Prvi pokušaj Spartaka završio je u spoljnom delu mreže, drugi u rukama Borjana, dok je Radovanović u poslednji čas osujetio Boaćija da sa visine penala uputi udarac ka golu, ali se tom prilikom i povredio.

Obojica su se posle ukazane pomoći vratila u igru.

55' – Početak drugog dela igre doneo nam je nešto mirniju situaciju na terenu, Zvezda je držala loptu u svojim nogama, a pravih prilika nije bilo.

Ipak, potencijalni problem za Vladana Milojevića javio se u vidu povrede Filipa Stojkovića, koji je morao da napusti igru, a u igri se našao Slavoljub Srnić, što je dovelo do toga da se Marko Gobeljić 'spusti' na levog beka,.

POLUVREME – Pokušavala je Milojevićeva ekipa da do isteka prvih 45 minuta igre da duplira vođstvo, pravila je velike probleme gostima loptama kroz sredinu, ali nije mogla još jednom da zatrese mrežu, a ponovo je najopasniji bio agilni Radonjić.

33' – Subotičani su krenuli maksimalno ofanzivno u poslednjoj trećini prvog dela igre, što je ostavilo ogroman prostor Zvezdi, koja je ovoga puta oštećena od strane linijskog sudije.

Radonjić se pravovremeno ubacio iz drugog plana, uspeo da obiđe istrčalog Ostojića, a lopta je stigla do Boaćija koji lako trese praznu mrežu. Pomoćnik ispod zapadne tribine je odmah podigao zastavicu, iako je najbolji strelac Beograđana bio u liniji sa krilnim napadačem u trenutku dodavanja.

31' – Pokušali su gosti da odgovore, međutim – crveno-beli su lako zaustavili sve pokušaje, dok smo veliku grešku čuvara mreže mogli da vidimo potom i na drugoj strani.

Ostojić je izašao daleko od svog gola, izbacio loptu glavom, ali samo do Nemanja Radonjića koji ga potom pogađa u glavu, a udarac Gelora Kange sa 40 metara, u praznu mrežu, završio preko prečke.

22' GOL – Nastavilo se u istom ritmu, s tim da je domaćin bio nešto konkretniji, da bi do vođstva stigao u 22. minutu sa bele tačke.

Radovanović je neoprezno startovao na Boaćija u petercu, otvorenim đonom je zakačio rivala, Dragan Čolović odmah pokazao na penal, a Ganjanin rutinski stigao do petog pogotka u Superligi – 1:0.

10' – Uvodnih desetak minuta susreta obeležila je brza i otvorena igra na obe strane, videli smo i po jedan pokušaj iz slobodnog udarca, ali i jednu spornu situaciju, a delovalo je da napadač gostiju Nikolić nije bio u nedozvoljenoj situaciji na dvadestak metara od gola Zvezde.

4' – Nismo dugo čekali na prvo uzbuđenje, na obe strane. Najpre je Milan Borjan umalo napravio veliki kiks, ali je ipak uspeo da spreči da mu bezazlena povratna lopta završi u mreži, pošto je u poslednji čas stigao na liniji.

S druge strane, Ričmond Boaći je sjajno izbegao ofsajd zamku, ušao u kazneni i poslao loptu na drugu stativu, ali je odbrana gostiju odlično reagovala, u poslednji čas, ispred Nemanje Radonjića na ivici peterca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve