Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.09.2017.

20:00

Potop Partizana, Dinamo slavio posle preokreta

Fudbaleri Partizana doživeli su težak poraz od Dinama iz Kijeva, 3:2, u drugom kolu Lige Evropa.

Izvor: PT

Autor: PT

Potop Partizana, Dinamo slavio posle preokreta
Foto: Starsport

Crno-beli imali su prednost od 2:0 na poluvremenu i sve je išlo na njihovu stranu posle 45 minuta igre.

Golove su za Partizan postigli Ožegović u 34. minutu i Tavamba u 42.

Međutim, ključni detalj desio se u 54. minutu kada je Ožegović nepotrebno igrao rukom unutar 16 metara. Sudija Sven Odvar nije imao sumnju i dosudio je jedaneasterac.

Moraeš je bio precizan, a onda je sve krenulo nizbrdo za crno-bele. Fudbaleri Partizana su "nestali" sa terena i Dinamo je uspeo do kraja meča da preokrene.

Bajalski je u 68. minutu bio sam u šesnaestercu i poslao loptu iza leđa Stojkovića, dok je 85. Moraeš doneo totalni preokret.

Do kraja meča crno-beli nisu uspeli da izjednače pa su tako, pre svega, izgubili velika tri boda, a onda i bod.

Ovaj rezultat nije se toliko odrazio na tabelu, jer su u Albaniji Skenderbeg i Jang Bojs remizirali, pa je tako Partizan i dalje u trci za prolaz dalje.

Start meča nije obećavao pošto su obe ekipe ušle dosta sporo i gotovo da se ništa nije dešavalo na terenu. Ipak, od dvadesetog minuta je krenulo da se igra nešto brže.

Tada je Partizan zaigrao konkretnije, međutim prvu veliku priliku imali su igrači Dinama. Gonsales je izašao sâm ispred Stojkovića, a reprezentativac Srbije u stili hokejaškog golmana odbranio.

Kazna za ovu propuštenu priliku došla je ubrzo. Tavamba se odlično zagradio u 16 metara, poslao loptu Ožegoviću i ovaj poslao loptu iza leđa golmana Kovala, 1:0. Do drugog gola nije se čekalo puno pošto je Tavamba na asistenciju Sume povisio na 2:0 – igrao se 42. minut.

Sve je išlo na 'vodenicu' Partizana, međutim nastavak utakmice doneo je potpuno drugo sliku na terenu. Crno-beli su igrali bezidejno, a prelomni trenutak desio se u 54. minutu kada je Ožegović skrivio penal.

Moraeš je bio precizan, samopouzdanje Ukrajinaca je poraslo i do kraja meča ekipa iz Kijeva uspela je da preokrene. Zaista šteta za Partizan, međutim ide mu na "ruku" rezultat u Albaniji gde su Skenderbeg i Jang Bojs remizirali.

II poluvreme

90' Partizan je blizu poraza, nakon što je na poluvremenu vodio sa 2:0.

85' Potpuno potop Partizana... Dinamo uspeva da postigne i treći gol u drugom poluvremenu. Bajalski je šutirao, pogodio prečku, a potom je Moraeš natrčao i poslao loptu u prazan gol, 2:3.

80' Odličnu situaciju imao je Dinamo. Faul je bio napravljen iskosa, ali je opet mogao da se uputi udarac na gol. Pivarić je šutirao, ali je Stojković ponovo reagovao dobro i odbio loptu u korner.

76' Fantastična intervencija Vladimira Stojkovića. Garmaš je šutirao u sam ugao, ali je golman reprezentacije Srbije bio na mestu i odbranio.

72' Velika prilika za Dinamo. Besedin je mogao da centrira samom igraču na drugoj stativi, međutim na sreću mu je pobegla lopta pa je dosuđen korner.

70' Ognjen Ožegović sjajno je šutirao iz teške pozicije, ali je njegov pokušaj odbranio Koval.

68' Gol za Dinamo, 2:2. Besedin je centrirao, a Bajalski bio sam na neka četiri metra od gola. Šteta, Partizan igra loše u nastavku utakmice.

65' Partizanu mnogo problema stvaraju prekidi u drugom poluvremenu. Stojković je fenomenalno reagovao kada je Domagoj Vida šutirao glavom. Lopta je išla pod prečku, ali je reprezentativac Srbije refleksno reagovao.

60' Partizan je imao polukontru, međutim lopta nije stigla ni do Ožegovića, ni do Miletića.

58' Mogao je Dinamo ponovo da zapreti, ali sada centaršut nije bio opasan. Partizan se povukao i to ne valja. Igrači Dinama dobili su dodatnu energiju posle smanjenje prednosti.

54' Kakva nesmotrenost Ognjena Ožegovića. Napadač Partizana je previsoko podigao lakat posle slobodnog udarca, pa je penal je pravedno dosuđen... Sa 11 metara bio je precizan Moraeš. Dinamo je smanjo na 2:1 u Beogradu.

48' Drugo poluvreme krenulo je prilično mirno. Nešto sličnom što smo videli u prvih 45 minuta igre.

I poluvreme

POLUVREME Igrači Partizana odigrali su odlično u drugom delu prvog poluvremena i zasluežno imaju dva gola prednosti.

45' Kakva greška odbrambenog igrača gostiju. Kadar je loše vratio loptu, a Koval sa gol linije sprečio treći pogodak.

42' GOOOOOL, lucidni Tavamba udvostručuje prednost Partizana! Suma je poslao dobar pâs svom napadaču, a on sjajno levom nogom poslao loptu iza leđa golmana Kovala!

34' GOOOOOL, Ognjen Ožegović dovodi Partizan u vođstvo! Tavamba se odlično zagradio unutar 16 metara, potom dodao do Ožegovića koji je samo namestio stopalo i poslao loptu u mrežu.

24' Velika prilika za Dinamo Kijev. Stojković u stilu najboljih golmana na svetu odbranio 1 na 1. Gonsales je bio u prilici.

20' Posle samo dva minuta igre po prvi put zapretio je Dinamo. Šutirao je Kravec, a Stojković je bio na mestu i dobro odbranio.

18' Veliku priliku imao je Everton! Tavamba je takođe bio blizu lopte, ali je Everton šutirao sa nekih 6 metara pravo u glolmana. Morao je bolje vezni igrač Partizana.

16' Miletić je prošao po levoj strani, ali je loše centrirao. Za sada se ništa ne dešava na terenu. Velika borba je na sredini terena. Nijedna od ekipa ne dominira.

4' Utakmica je startovala mirno. Za sada igra čvrsto na sredini terena, a igrači Dinama imaju nešto veći posed.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

883 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu