Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.08.2017.

18:01

"Dužni Ljajiću, Saviću... A, čekaju se i presude"

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura kaže da su isplaćene sve plate u klubu – "što retko koja firma u Srbiji uspeva da izdrži".

Izvor:

Autor:

StarSport

Crno-beli su na ime transfera ovog leta zaradili 5,7 miliona evra, pri čemu je za dolaske Sume i Miletića utrošeno ukupno dva miliona evra.

Takođe, Vazura je istakao i da crno-beli i dalje imaju finansijske obaveze prema igračima koji gotovo deceniju nisu u klubu – Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću, braći Šćepović...

"Najvažnije je da smo dobili novac od Al Ahlija za Leonarda i isplatili sve plate mesec za mesec. To retko koja firma u Srbiji uspeva da izdrži. Partizan, kao veliki klub ili preduzeće, mora da održava stadion, terene, sportski centar u Zemunu, isplaćuje plate igračima i zaposlenima, brine o mlađim kategorijama i njihovoj ishrani, plaća struju, vodu, poreze... Sve to košta. I ne samo to", kaže Vazura za Novosti.

Vazura je konačno otkrio i detalje oko famozne klauzule Leonarda za odlazak iz Partizana, koja je prema nekim informacijama predstavljala kamen spoticanja na relaciji klub – igrač.

"Leonardo je imao klauzulu od dva i po miliona evra. Ipak, pred utakmicu protiv podgoričke Budućnosti napravili smo novu klauzulu – od četiri miliona evra. Samo mi znamo kako smo to uspeli. Uglavnom, Leonardo je bio zadovoljan. U to vreme postojala je samo jedna ponuda za njega u visini od dva i po miliona evra, ali uspeli smo da je podignemo na četiri. Dakle, Partizan je zaradio čistih četiri miliona za igrača koji je bio ovde godinu dana. Jeste on težak bio na saradnju, ali bio je najbolji igrač. To su neke normalne stvari".

Stabilizacija finansija u taboru srpskog šampiona, ipak, ne znači da su svi nagomilani problemi iz prošlosti arhivirani. Naprotiv...

"Imamo sad čak i obaveze prema Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću i njegovom menadžeru, prema braći Šćepović - Marku i Stefanu - a znate kad su svi oni igrali u Partizanu i otišli... Uz to, nikad ne znate kad će da stigne neka presuda Arbitražnog suda (CAS). Evo, sad smo dobili presudu da platimo milion evra za Andriju Živkovića i menadžera Stefana Savića", zaključio je Vazura, dodavši da je u UEFA poslata žalba da se kazna od dva meča bez publike smanji na jednu.

Upravo iz tog razloga, crno-beli će od 21 čas dočekati Videoton, u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, u praznoj Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve