Nova vest
Fudbal

Subota, 24.06.2017.

18:45

Novo Ronaldovo čudo i rekord koji nema niko

Kristijano Ronaldo je dao gol... Ovo bi zvučalo kao nešto na šta smo navikli da Portugalac nije usput postavio i novi rekord.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Novo Ronaldovo čudo i rekord koji nema niko
Getty images

Ronaldo je na Kupu Konfederacija protiv Novog Zelanda dao 60. gol za reprezentaciju na međunarodnim takmičenjima što niko od evropskih igrača nije uspeo da uradi za svoj nacionalni tim.

Toj brojci se doda još 15 golova i dobije se ukupna brojka koju je jedan od najboljih fudbalera na svetu dao za Portugal.

Ispred Ronalda se na evropskom tlu za sada nalazi samo Ferenc Puškaš koji je za Mađarsku dao 84 gola. Ako Ronaldo nastavi sa formom iz prethodnih godina nema sumnje da je još 10 golova dostižan broj u nacionalnom dresu.

Portugal je savladao Novozelađane sa 4:0, a osim Ronaldovog penala u 33. minutu, pogađali su Bernardo Silva u 37. i Andre Silva u 80. minutu da bi pobedu zapečatio Nani u nadoknadi vremena udarcem u donji desni ugao gola Novog Zelanda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve