Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.05.2017.

19:16

"Nema terorističkih pretnji za finale Lige Evrope"

Evropska fudbalska unija saopštila je da nije dobila posebne obaveštajne podatke koji bi mogli da ukažu na teroristički napad na finale Lige Evropa u Solni.

Izvor:

Autor:

Getty Images

UEFA je izrazila saučešće porodicama poginulih u eksploziji po završetku koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru u kome su poginule su 22 osobe, a povređeno 59.

"Trenutno nemamo posebne obaveštajne podatke koji bi mogli da ukažu na mogući teroristički napad na utakmici finala Lige Evropa. Uefa mesecima tesno saradjuje sa vlastima i Fudbalskim savezom Švedske, a od samog početka projekta u obzir smo uzeli i rizik od terorističkog napada", navodi se u saopštenju UEFA.

Finalna utakmica Lige Evropa izmedju Mančester Junajteda i Ajaksa igra se u sredu od 20.45 u predgrađu Stokholma.

"Dodatne bezbednosne mere uvedene su u Švedskoj i posle napada u Stokholmu u aprilu. Zbog velikih bezbednosnih mera, UEFA poziva navijače da što ranije dodju na stadion pošto će na ulazima biti detaljnih pregleda, koji bi mogli da uspore ulazak navijača", piše u saopštenju.

Predsednik Uefa Aleksandar Čeferin izrazio je saučešće porodicama poginulih.

"Tužan sam zbog užasnog terorističkog napada u Mančesteru. Šokiran sam što je mnogo nevinih ljudi izgubilo živote", naveo je Čeferin.

U Stokholmu je prošlog meseca poginulo petoro ljudi, kada je kamion uleteo u masu u prepunoj pešačkoj zoni.

Opširnije o svemu što se prethodne noći događalo u Mančeseru čitajte na našim INFO stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve