Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.05.2017.

11:40

"I isključenje i penal, treba verovati Obradoviću"

Ne stišava se bura sa utakmice Crvene zvezde i Vojvodine, koju su Beograđani u nedelju dobili 2:0. Povod: isključenje Antića, pa kazneni udarac za domaćina.

Izvor: S.R.

Autor: S.R.

Foto: Starsport

Usledile su žestoke reakcije iz novosadskog superligaša, ali i sadašnjih i bivših fudbalera Partizana sa jasnom porukom: „Sudija Srđan Obradović je pomogao Crvenoj zvezdi da pobedi“. Iz Ljutice Bogdana su izvratili istom merom, tvrdeći da spornih situacija nema.

Igor Radojičić, sekretar Sudijske komisije FSS, gostujući na TV „Arenasport“, izneo je svoje viđenje spornih situacija.

Prva je bila u 69. minutu kada je Nikola Antić iz Vojvodine dobio direktan crveni karton, posle bezazlenog prekršaja nad Frimpongom. Ostalo je sporno šta se dogodilo posle tog duela.

„U zvaničnom protokolu, i on je jedini merodavan za nas, stoji da je razlog isključenja korišćenje uvredljivih i pogrdnih reči upućenih sudiji. Isti kriterijum sudija bi morao da ima i da su te reči upućene njemu, protivničkom igraču, pa čak i igraču iz iste ekipe“, objasnio je Radojičić.

Na opasku da se se tokom utakmica često psuje, on je imao sledeće objašnjenje:

„Antić prolazi pored Frimponga, jeste malo ispružio ruku, ali to sada više nije važno. Ono što je napisano u protokolu jeste za crveni karton. Bilo je „nešto“ i sa Frimpongom, ali za to se ne dobija ni žuti karton. Ostala je posle meča mala dilema zašto je Antić isključen, ali vidite da sudija naglo kreće ka Antiću i to zbog onog što je navedeno u protokolu, a to su uvrede. Sve ostalo nije bilo ni za žuti karton“.

Druga sporna situacija bio je kazneni udarac za Crvenu zvezdu posle duela Vukasovića i Boaćija u 79. minutu, koji je kasnije Kanga realizovao.

„Pa, rekao bih da ova situacija ulazi u neku konstantu našeg superligaškog, klupskog fudbala, a to je da napadači pokušavaju da iskoriste i najmanji kontakt tražeći prekršaj. I to ne samo u 16 metara, nego i van, u zoni šuta. Moram priznati da to nije uobičajeno u drugim evropskim ligama, ali i defanzivci kod nas neoprezno ulaze u ovakve duele, i to je konstantna. Igrač Vojvodine je neoprezan, igrač Zvezde želi da dođe do tog kontakta, ima ga, minimalnog, sudija je dosudio kazneni udarac. Igrači traže kontakt, zatim postoje ti teatralni padovi, postoji minimalan kontakt, sudija je smatrao da je to dovoljno za kazneni udarac i treba poštovati njegovu odluku“, rekao je Igor Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve