Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.05.2017.

12:00

LŠ: Atletiko vs Real – derbi Madrida za finale

Madridski Atletiko i Real sudariće se čak četvrti put u poslednjih isto toliko sezona u Ligi šampiona.

Izvor:

Autor:

LŠ: Atletiko vs Real – derbi Madrida za finale
Getty Images

Prvi duel polufinala igra se u utorak na Santijago Bernabeuu, a svi iz crveno-belog dela Madrida pitaju se da li će biti "četvrta sreća".

Ekipa Dijega Ćola Simeonea je od branioca 'ušatog' trofeja doživela sva tri poraza u nokaut fazama elitnog takmičenja, među kojima dva u finalima – prošle godine posle penala i 2014, kada su je sekunde delile od titule šampiona Evrope, a 2015. u četvrtfinalu sa samo jednim primljenim golom.

Svi iz Atletika smatraju da je došlo vreme za revanš za sve bolne elimininacije, ali na drugoj strani se mnogo pitaju Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači.

Ronaldo je u prošloj rundi praktično sam izbacio minhenski Bajern sa ukupno i ukupno pet golova, ali sada će protiv sebe imati, uz Juventus, najbolju odbranu sveta.

Real će biti bez povređenog Gareta Bejla, koga će menjati sjajni Hames Rodriges, dok će odbrana Atletika iz istog razloga biti lišena Hose Marije Himenesa.

"Rodriges je veoma dobro igrao u izostanku Bejla, radi sve što tražim od njega. Pomogao je u mnogome timu u prethodnim mečevima, nadam se da će tako biti i sutra", rekao je trener kraljevskog kluba Zinedin Zidan.

Iz Atletika su optimisti, posebno harizmatični trener Simeone.

"Možemo da se nosimo sa Realom, pokazali smo to mnogo puta. Nadam se da je sada trenutak da izborimo novo finale", poručio je Argentinac.

Prva polufinalna runda je u domu Reala – stadionu Santijago Bernabeu od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve