Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.04.2017.

22:38

Preokret Borusije u Minhenu za finale Kupa!

Fudbaleri Borusije plasirali su se u finale Kupa Nemačke posle preokreta u velikom derbiju sa minhenskim Bajernom – 3:2.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Preokret Borusije u Minhenu za finale Kupa!
Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Borusija je na ’Alijanc areni’ gubila na poluvremenu sa 2:1, ali je sredinom nastavka postigla dva gola i obezbedila novo finale Pokala.

Gosti su poveli u 19. minutu kada je Dembele iskoristio grešku odbrane Bajerna, a Rojs se našao na pravom mestu, ali su Bavarci već do pauze uspeli da preokrenu.

Prvo je Havi Martines bio najviši u skoku posle kornera Sabija Alonsa, da bi Humels zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba na dodavanje Franka Riberija.

Međutim, sredinom drugog poluvremena, Usmane Dembele je za samo pet minuta bio zaslužan za dva gola Borusije. U 69. minutu je sa desnog boka centrirao na glavu Obamejangu, a onda na divan način realizovao napad i postavio konačnih 3:2.

Ekipa koju vodi Tomas Tuhel za jedini trofej ove sezone boriće se sa Ajntrahtom iz Frankfurta, koji je tek posle penala eliminisao Borusiju Menhengladbah.

Finale je na programu 27. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu