Nova vest
Fudbal

Petak, 31.03.2017.

14:19

"Vlada Srbije obećala novac za nacionalni stadion"

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin izjavio je da je Srbiji potrebna znatno bolja sportska infrastruktura.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Foto: StarSport

On je dobio obećanje premijera Aleksandra Vučića da će Vlada Srbije pomoći u izgradnji nacionalnog stadiona i poboljšanju uslova.

Čeferin, koji je imao veliku podršku FSS prilikom izbora za prvog coveka UEFA, boravi danas u poseti Srbiji na poziv predsednika FSS Slavise Kokeze, zajedno su obišli Sportski centar u Staroj Pazovi, a potom se obratili medijima.

"Najveći problem srpskog fudbala je u infrastrukturi. Sastali smo se i sa predsednikom Vlade Srbije i dogovorili da će pomoći u finansiranju. UEFA je već puno pomogla FSS i ubuduće će. Dobili smo garancije da će u narednih nekoliko dana Vlada Srbije izdvojiti novac za izgradnju nacionalnog stadiona", rekao je Čeferin na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Čeferin, pravnik po obrazovanju, izrazio je zadovoljstvo zbog posete Srbiji.

"Drago mi je što je delegacija UEFA došla u Srbiju, ne samo zbog prijateljstva sa Kokezom i sa počasnim predsednikom Tomislavom Karadžićem. FSS je pokazao da ima poverenje u novi tim, da su mudri u diplomatskom smislu. Jedna je stvar kada podržavaš nekog kada pobedi, a druga kada je kandidat", rekao je Čeferin.

Čeferinov blizak saradnik postao je rekorder po broju nastupa za selekciju Srbije Dejan Stanković.

"Njegov zadatak je razvoj fudbala i obilazak zemalja. Odlično radi svoj posao", naveo je Čeferin.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza zahvalio se Čeferinu na izdvojenom vremenu za dolazak u Srbiju.

"Velika čast i zadovoljstvo je dolazak Čeferina u Srbiju. Ovo je važan i veliki dan za Srbiju i FSS. Saradnja sa Čeferinom je na visokom nivou. Pokazatelj je i to što je Partizan, ipak, dobio šansu da igra u Evropi", rekao je Kokeza.

Prvi čovek FSS najavio da će u narednih 10 dana početi sa izgradnjom veštačkih terena širom Srbije.

Kokeza je Čeferinu uručio plaketu FSS i dres selekcije Srbije sa prezimenom prvog čoveka UEFA, dok je Čeferin uzvratio poklon sa zastavicom UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve