Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2017.

22:57

"Furija" osvojila Pariz, Švedska okrenula Portugal

Bilo je zanimljivo u prijateljskim mečevima evropskih reprezentacija u utorak uveče, a posebno interesantno je bilo u Portugalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Šampion Evrope je vodio 2:0 posle svega pola sata igre protiv Švedske, ali su Skandinavci šokirali stadionu Funšalu preokretom na 3:2 u nadoknadi vremena.

Domaćin je poveo preko Kristijana Ronalda u 18. minutu, a naizgled lagan trijumf je najavio autogol Grankvista već u 34.

Međutim, Viktor Kleson sa dva gola sredinom drugog poluvremena poravnava rezultat, a trijumf gostima donosi Kanselo, autogolom u trećem minutu nadoknade vremena.

Pobedu posle preokreta ostvarila je i Italija protiv sumorne Holandije sa 2:1, iako je "Oranje" povelo već u desetom minutu na Amsterdam arena.

Sva tri pogotka su postigli "Auzir", sva tri u prvih 35 minuta meča. Romanjoli je autogolom obradovao Holanđane, ali su ih brzo u realnost vratili Eder i Bonuči.

U derbiju dana Španija je nadigrala Francusku 2:0, u pariskom predgrađu Sen Deniju. "Crvena furija" je vicešampion kontinenta "slomila" sredinom drugog poluvremena, pogocima rezervista Davida Silve i Đerara Delofea.

Silva je vođstvo doneo iz penala u 68. minutu, koji je napravio Loran Kosjelni, dok je Delofe pobedu potvrdio desetak minuta kasnije.

Igrali su i rivali Srbije iz kvalifikacione grupe za Mundijal 2018. Irska, koja deli sa "orlovima" prvu poziciju, poražena je od Islanda 1:0, dok su Austrijanci remizirali sa Finskom 1:1.

Ranije tokom dana BiH je slavila u Albaniji, Estonija ponizila Hrvatsku, dok su Rusija i Belgija igrali 3:3 u Sočiju.

Prijateljske:
Austrija – Finska 1:1
Irska – Island 0:1
Holandija – Italija 1:2
Portugal – Švedska 2:3
Francuska – Španija 0:2
Gruzija – Letonija 5:0
Albanija – BiH 1:2
Estonija – Hrvatska 3:0
Makedonija – Belorusija 3:0
Rusija – Belgija 3:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve