Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.02.2017.

22:38

Dva penala i preokret, Juventusu 3:1 pred revanš

Fudbaleri Juventusa stekli su veliku prednost u dvomeču polufinala Kupa Italije protiv Napolija, pobedom rezultatom 3:1 u prvoj utakmici.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Dva penala i preokret, Juventusu 3:1 pred revanš
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Juventus je na svom stadionu savladao Napolitance sa dva gola razlike, iako su gosti imali prednost na poluvremenu, pogotkom Hosea Kaljehona.

Ipak, u nastavku je aktuelni šampion Italije i osvajač Kupa realizovao dva penala, oba puta je strelac bio Paulo Dibala, da bi se u strelce upisao i nekadašnji igrač Napolija Gonsalo Iguain.

Prvo poluvreme počelo je nešto ofanzivnijom igrom Juventusa, a prvu priliku imao je Mario Mandžukić na centaršut Dibale u 13. minutu, da bi Argentinčev sunarodnik Iguain bio najbliži golu posle pola sata igre. Iz prijema je stvorio prednost nad čuvarima, šutirao špicem kopačke, ali je njegov pokušaj završio iznad prečke.

Kazna je stigla samo nekoliko trenutaka kasnije – Insinje i Milik su odigrali dupli pas, omaleni napadač je iz nehata poslao loptu na drugu stativu, gde je Hose Kaljehon pobegao Asamoi i lako je smestio u mrežu.

Gosti su imali odličnu prednost pred odlazak na odmor, ali je u poslednjem minutu nadoknade spasilac bio Pepe Rejna, kada je zaustavio prvo udarac Marija Mandžukića, a onda i Stefana Lihštajnera iz neposredne blizine.

Ipak, već na startu drugog poluvremena spasa nije bilo – Napolitanci su izgubili loptu na svojoj polovini, Kulibali je neoprezno startovao i oborio Dibalu u kaznenom prostoru. Omaleni napadač je preuzeo odgovornost i izjednačio na 1:1.

U tim trenucima ’Stara dama’ je počela da preuzima inicijativu, što joj se isplatilo u 65. minutu. Posle kornera i ubacivanja Kvadrada, golman gostiju je očajno reagovao i omogućio Iguainu da iz maltene mrtvog ugla pogodi praznu mrežu.

Rejna je bio u centru pažnje i kod sledećeg gola, koji je pao u 69. minutu, ponovo sa bele tačke. Nakon gužve u kaznenom prostoru domaćina, sevnula je furiozna kontra u tri poteza, posle čega je španski čuvar mreže oborio Kvadrada. Rejna je prvo zahvatio loptu, ona mu je prošla ispod ruku, a onda je pokupio i Kolumbijca.

Dibala je na isti način šutnuo i drugi penal, pogodio donji levi ugao za velikih 3:1.

Očekivano, izabranici Masimilijana Alegrija spustili su ritam, imali su još jednu priliku preko Kedire, ali će i ovako biti veoma zadovoljni posle prvog susreta.

Revanš je na programu 5. aprila na stadionu ’San Paulo’ u Napulju, dok se u drugom polufinalu sastaju Lacio i Roma (sreda).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu