Nova vest
Fudbal

Petak, 20.01.2017.

17:45

Depaj iz Mančester Junajteda u Lion

Fudbalski klub Mančester junajted saopštio je da je prodao Lionu napadača Memfisa Depaja.

Izvor: SM

Autor: SM

Depaj iz Mančester Junajteda u Lion
Getty Images

Mediji spekulišu da je transfer vredan skoro 18,5 miliona evra i da bi mogao da dostigne 25 miliona u zavisnosti od bonusa i da li će Lion da se plasira u Ligu šampiona, kao i od toga da li će Depaj dobiti novi ugovor.

Depaj (22) je u junu 2015 iz PSV Ajndhovena došao u Mančester junajted ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu. Odigrao je 53 utakmice i postigao sedam golova.

Ove sezone odigrao je osam utakmica za Junajted, ali je igrao samo osam minuta od kraja oktobra, a trener Žoze Murinjo rekao je da je to zbog velike konkurencije u ekipi.

"Umesto da kažem zbog čega nije uspelo, lakše mi je, ali i Depaj zaslužuje da kažem, da je on bio fantastičan profesionalac. Pa ako neko misli da to nije bio, u potpunosti greši. On je dečko koji je poštovao svakoga i trudio se da radi naporno kako bi dobio više šanse, on je dečko koji je bio frustriran što do toga nije došlo, ali o njemu mogu da kažem samo dobre stvari" rekao je Morinjo.

"Ako bih mogao da pronađem mali razlog, otišao je jer je igrač na poziciji, jedinoj poziciji na kojoj smo pretrpani. Najviše imamo napadača i zbog toga je teško dobiti šansu", naveo je on.

Depaj je bio najbolji strelac holandske lige u sezoni 2014-2015, a na Old Traford doveo ga je tadašnji trener Luj van Gal, kod koga je debitovao u holandskoj reprezentaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu