Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.01.2017.

22:49

Komšijski šamar Čelsiju, Totenhem okončao niz

Fudbaleri Totenhema savladali su Čelsi 2:0 i okončali seriju Čelsija od 13 pobeda u nizu u Premijer ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Komšijski šamar Čelsiju, Totenhem okončao niz
Foto: Getty images

Tako ostaje nedostižan rekord njihovog gradskog rivala iz legendarni 2002. godine kada su "tobdžije" ostvarile 14 trijumfa između februara i avgusta (tokom dve sezone).

Junak velike pobede Spursa bio je vezista Dele Ali, dvostruki strelac na Vajt Hart Lejnu u 20. kolu šampionata.

Ovom pobedom, petom u nizu, Totenhem je stigao do deobe treće pozicije na tabeli sa Mančester Sitijem sa po 42 boda, te vratio neizvesnost u borbi za titulu.

Čelsi je i dalje lider PL, ali 18 kola pre kraja ima samo pet bodova više od najbližeg pratioca Liverpula, koji 15. januara gostuje najvećem rivalu Mančester Junajtedu, dok "plavci" idu u goste aktuelnom šampionu Lesteru, koji se sada bori za opstanak.

U vrlo tvrdom meču na Lejnu Totenhem Maurisio Poćetino je dobio taktičku bitku protiv Antonija Kontea, čiji je tim samo dva puta konkretno zapretio tokom 90 minuta, preko Edena Azara u petom minutu, te Dijega Koste u 47, a oba puta lopta je otišla pored gola.

S druge strane, Totenhem je prvi put ispred gola bio posle udarca Kristijana Eriksena u 24. minutu, ali je i on bio neprezican. Međutim, u nadoknadi prvog poluvremena Danac je poslao sjajan centaršut u peterac, gde je odlično skočio Ali i glavom loptu poslao u desne rašlje.

Meč je rešen u desetom minutu nastavka, opet je Eriksen poslao centaršut u kazneni prostor, a Ali pobegao i ovaj put štoperima Čelsija te iz neposredne blizine opet glavom savladao Tiboa Kurtou.

Totenhem u sledećem kolu čeka VBA, ali će u međuvremenu premijerligaši igrati utakmice FA i Liga kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve