Nova vest
Fudbal

Subota, 12.11.2016.

18:50

"Džerard voli Seltik, možda dođe u Glazgov"

Legendarni fudbaler Seltika Endi Linč izjavio je da Stiven Džerard neće završiti karijeru i da postoji mogućnost da potpiše za škotski klub.

Izvor: SM

Autor: SM

Getty Images

Ovih dana se u medijima spekuliše gde bi Stivi Dži mogao da nastavi karijeru kada mu u decembru istekne ugovor sa LA Galaksijem.

"Kada neka velika fudbalska imena povezuju sa škotskim klubovima ljudi obično kažu: Ah, ma to je nemoguće, i odmahuju rukom. Sa njim nije takva stvar. Ne mislim da je nemoguće da dođe, to nisu samo obične glasine“, rekao je Linč.

On smatra da odlučujući faktor nije samo Brendan Rodžers, koji je vodio Liverpul od 2012. do 2015, kada je i bivši kapiten 'Redsa' napustio engleski klub i preselio se u Los Anđeles.

“Ja sam se iznenadio kada mi je na poluvremenu utakmice Stouk – Liverpul Stiven rekao da je navijač Seltika. S puno strasti mi je pričao o Seltiku. Rekao da je to tim za koji navija. Svi znaju koliko Džerard voli Liverpul, ne kažem da Seltik voli više, ali sa mnogo uzbuđenja je govorio tog dana. Čak je rekao da doći da gleda neke utakmice ukoliko mu se ukaže prilika", izjavio je bivši fudbaler Seltika.

Endi Linč takođe smatra da se Džerard uklapa u škotski tim i da on može da im pomogne da napreduju u evropskim takmičenjima.

Džerard i Skot Braun bi činili sjajan tandem na sredini terena u zeleno-belom dresu.To bi bilo idealno i tada bi već mogli da da govorimo o veoma kvalitetnom timu", zaključio je legendarni fudbaler.

Stvi ima 36 godina, najveći deo karijere, 17 sezona proveo je u Liverpulu koji je 12 godina predvodio kao kapiten, a na 710 utakmica postigao je 186 golova.

Sa 'Redsima'je bio prvak Evrope 2005. godine, osvojio je još osam trofeja, ali među njima nije Premijer liga. Za reprezentaciju je nastupio 114 puta i postigao 21 gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve