Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.10.2016.

13:23

Matić: Poraz od Arsenala nas probudio

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je da je ubedljiv poraz od Arsenala probudio njegov tim koji je posle toga zaigrao mnogo bolje.

Izvor: MN

Autor: MN

Matić: Poraz od Arsenala nas probudio
Getty Images

„Plavci“ su u londonskom derbiju pre tri kola poraženi od „tobdžija“ sa 3:0, a potom je Konteova ekipa vezala tri pobede bez primljenog gola, a poslednja u nizu bila je protiv Mančester Junajteda u nedelju na Stamford bridžu“ (4:0).

Jedan od igrača koji se najviše istakao na tom meču bio je i srpski reprezentativac koji je postao jedan od najboljih asistenata u dosadašnjem toku Premijer lige.

Čelsi se trenutno nalazi na čevrtom mestu na tabeli sa 19 bodova, jednim manje od vodećih Mančester Sitija, Arsenala i Liverpula, dok Totenhem, koji takođe ima 19, nalazi se na petom mestu.

„Ponekad je potrebno da izgubite utakmicu da biste se probudili. Utakmica sa Arsenalom je nas probudila. Znali smo da moramo da budemo bolji i u tome smo uspeli. Lako je reći da moramo da radimo više, ali posle meča sa Arsenalom shvatili smo da moramo da pokažemo imamo kvalitet. Do toga je i došlo, nismo primali golove, ali smo ih davali“, rekao je Matić, a prenosi Gardijan.

Matić kaže da je lagana pobeda u nedelju dokazala da Čelsi ima potreban kvalitet da se nosi sa najjačim timovima u ligi.

„Pokazali smo da možemo da se nadmećemo sa svakim timom. Srećan sam zbog toga. Naravno, nismo zaboravili poraze od Arsenala i Liverpula, ali tabela pokazuje da smo blizu. Pokušaćemo da nastavimo u ovakvom ritmu. Igramo dobro, nije lako pobediti sa 4:0 jak tim poput Junajteda. Dobili smo veliku utakmicu."

Na pitanje da li je njegova ekipa želela da se dokaže bivšem treneru, Matić je rekao:

Motivisani smo za svaku utakmicu. Igramo za veliki klub, nebitno je ko je na drugoj strani. Murinjo je bi onaš trener i mi ga poštujemo, posebno ja, jer me je vratio iz Benfike u Čelsi. Moram da istaknem da imam veliko poštovanje prema njemu“, zaključio je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve