Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2016.

19:08

Pehar Lige šampiona u Novom Sadu

Pehar Lige šampiona, jedan od najznačajnijih trofeja u fudbalu, nastavio je "šetnju" po Srbiji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Pehar Lige šampiona u Novom Sadu
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Čila Ihas i bivši golman Crvene Zvezde Stevan Dika Stojanović, u četvrtak su u Gradskoj kući u Novom Sadu otkrili originalni trofej Kupa šampiona i tako označili drugi dan Ture trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit.

Uz zvuke himne tog fudbalskog takmičenja, kamion u kojem je izložen originalni trofej smestio se na Trg slobode gde će biti parkiran do 21 sat.

Vučević je rekao da je počastvovan što je drugi put u prilici da kao gradonačelnik pozdravi goste i domaćine Ture trofeja UEFA Champions League.

"Ima mnogo simbolike u ovoj godini jer se navršava 25 godina od osvajanja Kupa šampiona od FK Crvena zvezda, 50 godina od Partizanovog ulaska u finale tog takmičenja i 50 godina od prve titule državnog prvaka FK Vojvodina", rekao je Vučević.

On je naglasio da takve manifestacije promovišu prave vrednosti i uzore na koje treba da se ugledaju mladi, istakavši da je Novi Sad oduvek bio sportski grad, a da mnogobrojne medalje, pehari i uspešno organizovana sportska takmičenja dokazuju da samo kontinuirano ulaganje u sport daje prave rezultate.

Tokom akcije UniCredit Bank je na Trgu slobode, u saradnji sa kompanijama "Adidas", "Nisan" i "Mastercard", organizovala "Ligu malih sampiona", takmičenje za najmlađe fudbalere, a to takmičenje otvorili su član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i Dika Stojanović.

Dika Stojanović je mališanima pričao kako je u finalu Kupa šampiona u Bariju 1991. godine odbranio penal i tako odlučio pobednika u meču sa francuskim šampionom, ekipom Olimpika iz Marseja.

"Naše dugogodišnje partnerstvo sa ovim prestiznim takmičenjem pokazuje svu našu strast ne samo prema fudbalu, već i prema svemu onome što zahteva timsku igru koja je neophodna kako bi se ostvario uspeh", rekla je predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Čila Ihas.

Tura trofeja boravi u Srbiji do 2. oktobra, a nakon Novog Sada, posetiće Beograd 1. i 2. oktobra, i zatim nastavlja svoje proputovanje kroz Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu