Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.09.2016.

09:18

Tumbaković: Ceo meč u jednoj sekundi

Ljubiša Tumbaković debitovao je u takmičarskom meču kao selektor Crne Gore remijem u Rumuniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Tumbaković: Ceo meč u jednoj sekundi
Foto: StarSport

"Sokolovi" su igrali 1:1 u Klužu, uz mnogo sreće, jer je domaćin promašio penal u 96. minutu.

"Vrlo je specifična situacija kada se penal svira u posljednjim minutima utakmice. I naravno da u tom momentu celi film utakmice prođe u jednoj sekundi. I da istog momenta poželiš da ostane rezultat koji je bio do tada. Statistički je uvek bliže da daš gol nego da promašiš, ali mi smo imali tu sreću da je protivnički igrač promašio", rekao je Tumbaković.

Crnogorci nisu igrali previše ofanzivno u Rumuniji, što je bilo čudno domaćim novinarima.

"Postoji pravilo u fudbalu da igraš onoliko dobro koliko ti protivnik dozvoli. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali egal utakmicu. Ipak je Rumunija ekipa koja je u prethodnim kvalifikacijama bila vrlo ubedljiva, pa je bila na Evropskom prvenstvu, pa su iz te ekipe sedmorica-osmorica igrala u startnoj postavi, a onda su još igrali kod kuće, i to još uz dodatni motiv što je to prva utakmica u ovoj mini-ligi. I mi smo tako postavili igru da bi eventualno sa nekim našim kvalitetima došli do rezultata. Domaćin se mnogo bolje nametnuo u drugom poluvremenu, kontrolisao sredinu terena i bio mnogo ubedljiji nego u prvom delu", objasnio je bivši trener i direktor Partizana.

On je bio nezadovoljan i terenom u Klužu na kojem je odigrana utakmica.

"Kakav je bio protivniku, takav je bio i nama, ali realno, teren nije na nivou takmičenja. I sigurno da bi na boljem terenu bio bolji i kvalitetniji fudbal, i od crnogorske i od rumunske selekcije", objasnio je Tumbaković.

Grupe E kvalifikacija je već u prvom kolu potvrdila prognoze da će biti izuzetno interesantna. Poljska je ispustila pobedu u Kazahstanu, dok je Danska jedva savladala Jermeniju.

"Interesantna je situacija, i pre početka se znalo su Danska, Poljska i Rumunija favoriti, a da ćemo svoju šansu tražiti mi, Kazahstan i Jermenija. Kazahstan je čak i dobro igrao, a Jermenija izgubila na strani samo 1:0, tako da preostalih devet kola svi zajedno možemo da napravimo zanimljivu mini-ligu", kaže selektor Crne Gore.

Tumbaković na kraju može biti zadovoljan jer je osvojio bod na gostovanju protiv ekipe koja je igrala na Evropskom prvenstvu, i to veoma dobro.

"Mislim da Rumunija ima sjajne pojedince i da današnje izdanje nije njeno pravo lice. Mislim da mogu mnogo bolje i da će verovatno u narednim utakmicama pokazati svoj kvalitet", zaključio je Tumbaković.

Crna Gora u sledećem meču dočekuje Kazahstana, 8. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu