Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2016.

19:33

Terzić: Očekivao sam više novca za Kataija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić očekivao je veću zarada od transfera Aleksandra Kataija u Alaves, istakavši da evropsko tržište diktira cenu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Terzić: Očekivao sam više novca za Kataija
Foto: StarSport

Katai je prešao u redove povratnika u Primeru za dva miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, insistirajući na prelasku u Španiju, iako je imao unosnije ponude iz Turske i Rusije.

"Očekivali smo veći prihod od Kataija, Lokomotiva je nudila tri miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, isti iznos i Bešiktaš. Katai nije hteo u Rusiju i Tursku i bili smo nemoćni, jer je hteo samo u Španiju. Selta nas je ucenjivala sa ratama i garancijama, a interes Zvezde je na prvom mestu. On se odrekao 350.000 evra koji mu pripadaju i čisto nam je pripalo dva miliona evra", rekao je Terzić na brifingu sa novinarima.

Terzić je istakao da je cena znatno niža od očekivane, jer Katai nije bio pozivan u reprezentaciju Srbije, čak ni medju 32 fudbalera za majsko-junske provere.

"Tržište određuje kolika je cena Kataija, neko vredi koliko je drugi spreman da plati. Kažu, kako može da ode za samo dva miliona evra, a zbog čega ga selektor Muslin nije pozvao među 32 fudbalera za prijateljske utakmice u maju? Igrače prodajemo iz Surdulice i Gornjeg Milanovca, a ne iz Lige šampiona i Evrope. Ne sme da se zaboravi da ima 25 godina, da je već imao neuspelu avanturu u Olimpijakosu i da su bili srećni što je otišao", rekao je Terzić.

Terzić smatra da Crvena zvezda nije imala kvalitetnih igrača od Kataija u poslednjoj deceniji, ali i da su strani klubovi upoznati sa njegovim mentalitetom.

"Zar mislite da se ne raspituju u Olimpijakosu za Kataija i da oni kažu sve najbolje? U Bešiktašu su čuli za njegov karakter i mentalitet. Lično, da sam direktor Barselone, doveo bih Kataija jer verujem u njegov vanserijski talenat i smatram da Zvezda u poslednjih deset godina nije imala boljeg igrača. To je samo moje subjektivno mišljenje", naglasio je direktor Zvezde.

Generalni direktor Crvene zvezde je naveo da sada na stolu imaju identičnu ponudu Makabija iz Tel Aviva od dva miliona evra za Mihaila Ristića.

"Imamo ponudu Makabija iz Tel Aviva za Ristića od dva miliona evra i 20 odsto. Iako nam je novac potreban, predložio sam na Upravnom odboru da odbijemo ponudu. Verujem u Ristića, ima sve kvalitete da ide stopama Mihajlovića i Kolarova, ima sličnu 'šetnju' sa pozicija. Vrlo lako može da dobije kapitensku traku i od njega ćemo praviti lidera", poručio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve