Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.08.2016.

17:13

Mitrović: Probaću kao Ronaldo i Mesi – 50 golova

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović spreman je da u Čempionšipu opravda novac koji je Njukasl uložio u njega pre godinu dana.

Izvor: AK

Autor: AK

Mitrović: Probaću kao Ronaldo i Mesi – 50 golova
Foto: Getty images

Mitrović je stigao na Sent Džejms Park iz Anderlehta za 16 miliona evra, a na debiju u Premijer ligi postigao je devet golova na 34 utakmice.

Nažalost, "svrake" su eliminisane u drugu ligu, što će bivši napadač Partizana pokušati da iskoristi i potpuno se dokaže u Engleskoj.

"Sada znam šta da očekujem, prošle sezone nisam znao. Bilo mi je potrebno vreme da se uklopim i da shvatim kako stvari ovde funkcionišu. Sada znam kako treba da igram i šta se od mene traži. Probaću da budem kao Ronaldo ili Mesi i da postignem 50-60 golova u sezoni. Ako bude potrebno, umreću na terenu za Njukasl”, rekao je Mitrović za lokalni list "Kronikl".

Mitrović je na startu prošle sezone stekao status "prljavog" igrača, dobijao je redovno žute kartone, pa i crvene, zbog čega je morao da pauzira na startu nove.

"Imam sopstveni stil igre i uradiću sve što mogu da moj tim pobedi. Neću se menjati, ni sebe ni način na koji igram. Takav sam celog života i zato ne želim da se menjam. Kada izađem na teren, uradiću sve što je potrebno da pobedim i pomognem saigračima. Gladan sam uspeha i želim da pobedim u svakoj utakmici. Naravno da sam izvukao pouke iz crvenih kartona posle startova, ali nisam imao nameru da ih dobijem. Ne želim nikoga da povredim na terenu, samo imam preveliku želju da osovojim loptu i to ponekada ispadne loše", dodaje srpski reprezentativac.

Posle "hlađenja" u prvim mečevima tokom avgusta, debi u novoj sezoni imaće u utorak uveče u Liga kupu, protiv Čeltenama.

"Obećavam da ću mnogo trčati i dati sve od sebe da postignem prvi gol u sezoni. Kada sam bio mlađi, gledao sam finala engleskih Kup takmičenja. Drugačiji je osećaj da gledate i igrate. Ja se nadam ću sa Njukaslom zaigrati u nekom takvom finalu. Možda već ove sezone", kaže Mitrović.

On je tokom leta prepustio broj 9 novom pojačanju "svraka" Dvajtu Gejlu.

"Obojica smo želeli "devetku", rekao sam mu da može da uzme taj broj na dresu jer nisam želeo probleme. Ja svakako voli 45. Taličan mi je i nastaviću sa njim. Volim i "9", ali sam je prepustio njemu. Mlađi sam, pa ću se još držati ovog broja", zaključio je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu