Nova vest
Fudbal

Subota, 04.06.2016.

09:10

Mesi je "kapo": Desetogodišnjak zna šta je porez

Španski državni tužilac odbacio je ideju da zvezda Barselone Lionel Mesi nije znao ništa u vezi sa porezom.

Izvor: AK

Autor: AK

Mesi je
Foto: Getty Images

Mesi je u četvrtak svedočio povodom optužbi za utaju poreza od 4 miliona evra da nije upućen u svoje poslove o kojima računa vodi njegov otac Horhe i advokat, dok je on potpuno posvećen fudbalu.

Njima dvojici preti zatvorska kazna od 22 meseca zatvora ukoliko budu proglašeni krivim, što zahteva tužilac, mada mediji spekulišu da bi Lionel mogao da prođe nekažnjeno, a otac dobije 18 meseci.

Tužilaštvo prihvata Lionelovu odbranu da nije imao znanja u vezi sa navodnim of-šor shemama za koje je optužen, ali da je mora znati da li plaća porez ili ne.

"Oni su lajici u vezi sa porezom, ali mogu da shvate šta on znači. Čak i desetogodišnjak to zna, a Mesi bi bez problema trebalo da razume to pitanje", rekao je tužilac Marijo Masa.

Masa je čak uporedio Lionela sa šefom kriminalne organizacije ("kapo"), neko ko nije upućen u kriminalne radnje koje se obavljaju u njegovo ime, ali ima koristi od toga, pa ističe da "nema kredibilitet".

Presuda se očekuje sledeće sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve