Nova vest
Fudbal

Petak, 03.06.2016.

09:21

Mesi: Ne znam ništa, ja samo igram fudbal

Lionel Mesi svedočio je u četvrtak na sudu zbog optužbi za utaju poreza istakavši da ne zna ništa jer se posvetio samo fudbalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Mesi: Ne znam ništa, ja samo igram fudbal
Foto: Getty Images

Mesi i njegov otac se suočavaju sa zatvorskom kaznom zbog 4 miliona evra neplaćenog poreza na ime autorskih prava na slike koje su prodavali u Južnoj Americi.

"Ja sam sebe posvetio fudbalu. Poverio sam ocu i advokatima brigu o drugim stvarima. Siguran sam da nisu želeli da me prevare. Ne znam ništa o ovome, niti me to ikada interesovalo. Znam samo da sam potpisao ugovor i da moram da se pojavljujem u reklamama ili se fotografišem. Ništa nisam pročitao niti tražio. Sećam se da sam pre deset godina išao kod notara, ali ne znam zbog čega, davno je bilo", rekao je Mesi.

Njegov otac Horhe takođe insistira da Lionel nije znao ništa o svojim poreskim obavezama.

"Uvek sam se trudio da mu olakšam život. On nije znao ništa. Rekao sam mu da mora da potpiše nešto 2006, ugovor, pa smo otišli u javnu kancelariju", rekao je stariji Mesi.

Državni tužilac zahteva zatvorsku kaznu od 22 meseca ako Mesi bude proglašen krivim, ali španski mediji očekuju da je Barselonina zvezda izbegne jer nema kriminalni dosije.

Konačna presuda očekuje se sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu