Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.05.2016.

13:56

Đurđić želi u Partizan: Odlučuje Augzburg

Srpski fudbaler Nikola Đurđić mogao bi da nastavi karijeru u Partizanu, ali konačno odluku doneće njegov aktuelni klub Augzburg.

Izvor: B92

Autor:B92

Đurđić želi u Partizan: Odlučuje Augzburg
Foto: Getty Images

Već nedeljama traju pregovori tri strane, spekuliše se da je igrač već dogovorio uslove sa crno-belima, ali se čeka odluka i nemačkog bundesligaša.

"Nije tajna da sam navijač Partizana i da je moja velika želja da jednog dana obučem crno-beli dres. Nedavno sam razgovarao sa Ivicom Ilievim i Ivanom Tomićem i drago mi je da postoji obostrana želja da se transfer ovog leta i realizuje. Ipak, konačnu reč daće Augzburg sa kojim imam ugovor još godinu dana", rekao je Đurđić.

Augzburg je slao Đurđića na dve pozajmice ove sezone, prvo u švedski Malme dok je isti igrao u Ligi šampiona, a potom i u Cvajtu gde je sa Fortunom Diseldorf izborio opstanak.

"Želim da neke od svojih najboljih fudbalskih godina provedem u klubu za koji navijam od malena. Veliki uticaj na takvu moju odluku imali su i Iliev i Tomić, kod kojih sam video da su veoma ozbiljni u svom poslu i da znaju šta rade. Zbog toga mogu sebe da zamislim kao igrača koji može mnogo da pomogne Partizanu i čiji će kvalitet kroz uspeh ekipe doći do izražaja. Još jednom ponavljam, konačnu reč o mom eventualnom prelasku u Partizan daće Augzburg", zaključio je Đurđić.

Đurđić je ponikao u Radničkom iz Pirota, a u inostranstvo je otišao iz Voždovca 2009. Krenuo je od Norveške i Haugesunda gde se sa 57 golova preporučio Helsingborgu.

Tamo je dao 14 pogodaka na 19 mečeva, pa što mu je omogućilo transfer u Bundesligu i tada novog prvoligaša Grojter Firt. Proveo je dve sezone u klubu koji je odmah ispao u Cvajtu, a onda 2014. prešao u Augzburg.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije upisao je jedan nastup, dok je u mladom timu na pet utakmica postigao jedan gol.


djurdjic by hackchr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu