Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.05.2016.

21:18

'Bratski' remi Zvezde i Olimpijakosa

Fudbaleri Crvene zvezde i Olimpijakosa odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u prijateljskoj utakmici pred 20.000 gledalaca na stadionu ’Rajko Mitić’.

Izvor: B92

Autor:B92

'Bratski' remi Zvezde i Olimpijakosa
Starsport

Zvezda je dva puta vodila golovima Petra Orlandića u 36. i Aleksandra Kataija u 54, ali je iskusnom grčkom timu oba puta trebalo tri minuta da izjednači, preko Ernanija Santosa i Pajtima Kasamija.

Dva bratska kluba iskoristila su priliku da proslave osvajanje šampionskih titula u nacionalnim prvenstvima i odigraju zanimljiv meč pred više od 21.000 gledalaca.

Ekipa Miodraga Božovića nijednog trenutka nije bila u podređenom položaju protiv renomiranog protivnika, čak i većem delu bolja, uz odličnu partiju Kataija, koji je postigao maestralan pogodak posle lepe finte i ’potkopane’ lopte.

Orlandić je vodeći gol postigao uz malo sreće – Petković je izbacio Srnića na desnoj strani, on centrira do napadača Zvezde, koji je imao prazan gol pred sobom, šutirao je levom nogom, lopta mu se odbila od desnu nogu i završila u mreži.

Oba puta Olimpijakos je izjednačio – u prvom poluvremenu Ernani je utrčao u prazan prostor i rutinski je savladao Kahrimana, a u drugom je Kasami glavom pogodio gol.

Gosti nisu želeli previše da se troše jer ih očekuje finale Kupa Grčke, ali se Zvezdi suprostavio najjači sastav Olimpijakosa i poslužio kao dobra provera pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 21.120
Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)
Strelci: Orlandić u 36' i Katai 53' za Crvenu zvezdu, a Hernani u 39' i Kasami u 56' za Olimpijakos.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek, Katai, Plavšić, Srnić, Orlandić.
Rezerve: Supić, Edson, A. Mičel, Cvetković, Anđelković, M. Stojanović, U. Račić, S. Stojanović, Grujić, Babunski, Ristić, Gavrić, Vieira.

Olimpijakos: Himenes, Botia, Masuaku, Salino, Milivojević, Da Kosta, Kambiaso, Fortounis, Fuster, Hernani, Pulido.
Rezerve: Kapino, Boukalakis, Domingez, Kasami, Kolovos, Durmaz, Siovas, Vouros, Cimikas, Zdjelar, Pardo, Seba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu