Nova vest
Fudbal

Petak, 15.04.2016.

14:41

Tomić: Više verujemo u sebe nego pred 150. derbi

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da njegov tim sa mnogo više samopouzdanja očekuje 151. ‘večiti derbi’ sa Crvenom zvezdom.

Izvor: JT

Autor: JT

Tomić: Više verujemo u sebe nego pred 150. derbi
Starsportphoto

Tomić je takođe istakao da će ‘crno-beli’ učiniti sve da nastave seriju pobeda u susretu koji se igra u subotu od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić” u okviru prvog kola plej-ofa Superlige.

Pred treći ovosezonski ‘večiti derbi’, Crvena zvezda drži čelo tabele sa 41 bodom, 14 više od Partizana.

Prva utakmica plej-ofa, utakmica koja zbog bodovne situacije nema neki veliki značaj, što se tiče Zvezde, ali što se tiče nas veoma bitna jer želimo da nastavimo pobednički niz i ostanemo na drugom mestu na tabeli. Protiv koga god da igramo, Partizan uvek ide na pobedu. Nadam se dobroj i fer utakmici i da će svi prisutni uživati o izvanrednoj fudbalskoj predstavi”, rekao je Tomić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Tomić je naglasio da za razliku od prethodnog derbija njegova ekipa u predstojeću utakmicu ulazi sa mnogo većim samopuzdanjem.

Prošlo je mesec i po dana, od tada smo odigrali šest-sedam utakmica i imali veliki broj treninga. Trudimo se iz nedelje u nedelju da uradimo sve ono što uvežbavamo. Nivo samopuzdanja je na neuporedivo višem nivou jer smo u taj derbi ušli posle poraza od OFK Beograda, a sada stižemo sa serijom pobeda i imamo razlog da verujemo u sebe”, rekao je strateg ‘crno-belih’.

Tomić je dodao da je za njegovu ekipu najvažnije da odigra bez pritiska i ponovio da je još neizvesno da li će Valeri Božinov moći da zaigra zbog povrede.

Momci sjajno treniraju, ne želim da im namećem pritisak, već samo da prenesu ono sa treninga na teren. U planu je da Božinov trenira u toku dana, ali da li to znači da će biti spreman da nastupi? Na osnovu svih pregleda mislim da ne, eventualno možda da uđe sa klupe. Imamo problem na poziciji napadača, Vlahović je dobio udarac, Fofana trenira, ali je na početak priprema došao sa procentom masti koji je bio neprihvatljiv i to je razlog zato što ima malu minutažu”, zaključio je Tomić.

Fudbaler Partizana Darko Brašanac još jednom je ponovio koliko je derbi značajna utakmica i istakao da se nada pobedi Partizana.

Najveća utakmica i presrećni smo zbog toga jer nema mnogo ljudi priliku da učestvuje. Nadam se zanimljvioj utakmici sa dosta golova i naravno našom pobedom. U poslednje vreme bilo je nekoliko veoma zanimljivih derbija, a nadam se i sjajnom ambijentu na tribinama”, rekao je Brašanac.

Mladi fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović, koji je u prethodnom derbiju bio nerešiva enigma za Zvezdinu odbranu, istakao je da mu se ostvario dečacki san.

Da mi je neko pre šest meseci rekao da ću za manje od mesec dana odigrati dva derbija, ne bih mu verovao. Ništa nije nemoguće i moji dečacki snovi se ostvaruju. Imamo veliki motiv, bez obzira na razliku, za ovo se živi i maksimalno smo spremni”, rekao je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu