Nova vest
Fudbal

Subota, 06.02.2016.

11:53

Hidink: Zvali su me iz Kine, ali PL svi gledaju

Menadžer Čelsija Gus Hidink otkrio je da je imao ponude nekoliko klubova iz kineske Superlige.

Izvor: JT

Autor: JT

Hidink: Zvali su me iz Kine, ali PL svi gledaju
Getty Images

69-godišnji holandski stručnjak je u decembru preuzeo ’Plavce’ do kraja sezone, posle odlaska Žozea Murinja.

„Imao sam šansu da odem u Kinu poslednjih meseci“, rekao je Hidink, pod čijim vođstvom Čelsi još nije poražen.

Čelsi je prošlog meseca prodao Ramireša Đijangsuu za oko 30 miliona evra. Taj tim trenutno vodi bivši defanzivac Čelsija Dan Petresku, dok bivši selektor Engleske Sven Jeran Erikson i nekadašnji selektor Brazila Luis Felipe Skolari rade poslednjih godina u Kini.

Kolumbijski napadač Džekson Martines prešao ue u Gvangžu Evergrande ove nedelje, a rekord transfera kineskih klubova pao je po treću put u deset dana kada je Aleš Tešeira prešao u Đijangsu za skoro 50 miliona evra.

Uprkos tome, Hidink ističe da je Premijer liga Engleske globalno primaljiva i da će uskoro imati veću finansijsku moć, kada na snagu stupi novi ugovor o televizijskim pravima, vredan pet milijardi funti.

Kada putujete oko sveta, vidite da je Premijer liga atraktivna i da privlači veliki broj ljudi. Od najvećih gradova do najmanjih sela, gde god da imate satelitsku antenu, postoje prenosi Premijer lige. Klubovi u Engleskoj neće moći da se žale da nemaju prihode u bliskoj budućnosti“, naglasio je Hidink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve